2022 Öland

Litt rufsete værutsikter midt i Sverige, litt bedre langs kysten i sørøst, da ble valget lett. Vi koblet fra strøm, tømte dassen som en siste hilsen til Törboda og satte kursen mot Öland. På veien dukket plutselig Vimmerby opp med veier, plasser, hus og parker med navnet til Astrid Lindgren. Alle i Vimmerby later selvsagt som de kjente Astrid Lindgren og tenker at her skal det tjenes lette penger. Både Pippi Långstrumps Villa Villakulla og Emils Katthult er bygd opp i “Astrid Lindgrens Värd” og turistene betaler gladlig 500.- pr. pers for å se noen kulisser og D-skuespillere utfolde seg midt i Småland. Vi kikket i baksetet, men der var det verken barnebarn eller seter for den saks skyld, så vi kjørte videre. Deilig med 2-seters ego-bil. Vi fortsatte sør-øst over og ut den lange broen til Öland. Vi kjørte en times tid nordover på øya til vi kom til Böda Sand camping. Dette er ferieparadiset for en haug svensker og er et komplett feriesenter med butikker, frisør, restauranter, badeanlegg og utleie av alt som kan underholde barn og voksne i noen timer. Vi kom en uke før hovedsesongen startet og stedet lå ganske øde med bare et par butikker åpne. Vi fikk en plass under furutrærne 50 meter fra en dumper og en gravemaskin som stod parkert. Vi skulte litt på dem da vi satt vogna på plass, men tenkte at de neppe startet å jobbe tidlig på morgenen mellom gjestene. Klokken 0700 startet Göte og Johan opp maskinene og lagde et helvete mens vi bråpakket vogna og spant avgårde. Plassen er enorm så hvorfor i helvete plassere gjestene så nære byggeplassen som mulig? Öland er etter eget sigende “en syklist sin våte drøm”, så vi reiste sørover igjen for å finne en plass uten gravemaskiner og dumpere. På veien kjørte vi forbi noen tusen motorsykler som skulle på et treff her på øya. Det ventes 15-16 000 motorsykler fra hele Europa og polisen har tatt med seg mobile fengselsceller for å ønske dem velkommen. Det er forøvrig bare Harley Davidson motorsykler som skrangler, rister og har modifiserte eksosanlegg slik at det bråker som et helvete. Alle deltakerne har fått denne invitasjonen:

Dritings på Öland fra 1-5 juni?

Antrekk: Skinnbukser, skinnjakke, møkkete vest med skremmende tekst, gjerne “banditt”, “helvete” eller “Jeg banker mora di” eller noe sånt. På hode kan du ha et rødt eller svart tørkle, gjerne med en skummel hodeskalle. Hvis du ikke har hengebart eller langt skjegg kan dette kjøpes på festivalplassen. Det er ingen øvre aldersgrense for menn og heller ingen nedre aldersgrense for jenter.

Ikke kom hvis du kjører riskoker, kun HD med fri eksos.

Velkommen til en orgie i øl, slåsskamper, voldtekt og fyllekjøring!

Vi kjørte inn på Krono camping Saxnës og rigget oss til. Det ble en sykkeltur gjennom våtmarker (syklistenes våte drøm?), skogsstier og bæring av syklene over sauegjerder.. I morgen blir det nok en ny sykkeltur eller en gåtur ett eller annet sted. Vi har booket 2 netter her og håper ikke plassen blir invadert av fylliker på skranglete amerikanske motorsykler.

Previous
Previous

2022 Mer sykling langs Göta kanal

Next
Next

2022 Langs Göta kanal på sykkel