2022 Mer sykling langs Göta kanal

“Vërdensarv leden” er en sykkeltur på 51 kilometer som går i en firkant midt på Öland. Det blåste ganske kraftig under hele turen og alle som har seilt regatta vet hva det betyr: en lengde med medvind, en med motvind og to med sidevind. Motvind var ikke så gøy da regnet kom og gjøken som syklet foran bare hadde med seg en genser.

Ble ikke helt klok på hvorfor UNESCO har ført dette landskapet opp på en verdensarvliste, men den som arver det klarer muligens å sette mer pris på det enn oss. Så ut som hvilket som helst myrlandskap vi har en million av i Norge. Ikke veldig mye biltrafikk på øya, en turistbuss, noen gråhårete pensionärer og en og annen sverm av harry-tasser på Harley Davidson. Öland som sykkel destinasjon, terningkast 5

Vi ble liksom ikke helt ferdig med syklingen langs Göta kanal, så da pakket vi sammen og kjørte 30 mil tilbake til Borensberg. Vi rullet inn på Strandbadets camping som er en merkelig plass i western-stil. Det henger gamle kjerrehjul over alt og det er slått ned en haug med tykke påler mellom plassene. Tror de kunne vært fjernet nå, veldig få som kommer med hest på campingtur. Vi fant en plass (plass 25 og den 25 campingplassen vi besøker så langt i denne omgangen av campinglivet) mellom svenske fastliggere som feiret starten på pinsen med billig vin og utvannet svenske-øl. På støynivået virket det allikevel som alkoholinnholdet var tilstede. Vi ruslet bort forbi Göta hotel, selve Göta kanal-ikonet, og bort til Bjarne. Han driver “Strømfiket” sammen med kona si. Hun er thailandsk og står på kjøkkenet, mens Bjarne snakker med alle og er en suveren vert. Maten fra kona og røverhistoriene fra Bjarne var veldig bra, så vi gjentok besøket i dag. Hvis du ikke tåler sterk mat, styr unna red curry, den var det krutt i! Før vi var hos Bjarne i dag, syklet vi fra Borensberg til Berg sluser som ligger ved utløpet til Roxen, en av flere halv-store sjøer på vei til Stockholm. Mulig den turen vi syklet i dag er indrefilleten av Göta kanal, for du verden for en idyllisk tur blant blomster, båter, sluser og underlige svensker. Med godt over 20 grader og knall-sol blir det selvsagt ekstra stas. Vi nærmer oss nasjonaldag i Sverige og vi så programmet for den store dagen henge på en oppslagstavle borte ved kanalen, den så sånn ut:

Bli med på firande av vår nasjonaldag 6. juni i Borensberg

Program för dagen:

08:00 - Flagghissning och vi synger “Du gamla du fria”

08:15 - Avslutning

Velkomna, dette blir heifadderrullan til party!

Utrolig triste greier, blir litt betenkt når noe sånt skal inn i NATO. Hvor er nasjonalfølelsen og kampviljen når Putin kommer? Vi spurte hu dama i kassa på ICA om åpningstidene i pinsen og på nasjonaldagen: “Nähä, det er som vanligt, 8-22 varje dag”… For en gjeng!

I morgen er atter en dag og planene er å flytte oss fra westernlandsbyen og mot kysten i vest, vi får se hvor vi ender når kvelden kommer. Ferie, terningkast 6.

 


Previous
Previous

2022 Tjörn och Orust

Next
Next

2022 Öland