Elverum og Løvøya i Horten

Det var ganske deilig å kjenne tyskerens klamme tilstedeværelse forsvinne i det jeg tømte dassen ved utkjøringen fra Kviltorp Camping. Rett ved siden av plassens kloakkmottak hadde et nederlandsk par parkert bilen sin. En ganske velfødd kar i 40 årene og en litt nettere utgave på rundt 25. Det var en ganske sliten Volvo V70 stasjonsvogn med et telt på taket. Vi har sett noen av de teltvariantene den siste uken. Det er rett og slett et telt på taket med en stige på utsiden. Ideen er altså at man skal krype opp på taket på sin egen bil, legge seg ned på noen syltynne madrasser og nyte ferien.  Hvorfor skal teltet være på taket av bilen? Det er vel ikke så mange sultne løver her? Han som stakk hodet ut av teltet i Molde så hverken opplagt eller veldig fornøyd ut, der han krøp ned de 4 trinnene mens odøren fra kloakkanlegget rev i nesen hans. Deilig med ferie, håper han snart får råd til det han sparer til.

Turen fra Molde gikk via Åndalsnes, forbi Trollveggen og Mannen og opp til Bjorli for første ladestopp (vi hadde selvsagt ladet kvelden i forveien og startet med 100 % i Molde). Det stod en klok dame med Tupperware-utsalg ved siden av ladestasjonen. Hun hadde åpenbart skjønt at el-bilister er rastløse sjeler og trenger noe å gjøre mens de lader (i tillegg til å spise junkfood). Vi endte oppe med en haug med bokser og smarte plast-ting vi ikke har brukt for. Når det er såpass varmt i været og tørre veier er bilen litt mindre strømtørst enn ellers. Tror vi kunne kjørt litt over 20 mil med fullt batteri i dag, men vi måtte selvsagt lade på Dombås og på Lillehammer på vei til Elverum. Og jammen ladet vi ikke der også etter å ha parkert vogna nede ved Glomma på Elverum camping. «5 om dagen» gjelder ikke bare frukt.

Vi startet søndagen med en sykkeltur som kalles «Fantasirunden». 33 kilometer på asfalt og grusveier rundt Elverum. Hvor navnet «Fantasirunden» kommer fra kan man undre seg litt over. Det eneste man kunne bruke fantasien til underveis var å forestille seg severdigheter, for det var lite annet enn gran- og furuskog på begge sider av veien. Ja, bortsett fra en og annen subsidiert bonde som ropte etter flere tilskudd og erstatninger da. Det ble en tur til Hamar på søndag for å besøke modern og fadern etter at vi hadde gått en tur langs Mjøsa for å beundre det sagnomsuste stupetårnet og Domkirkeodden. Ganske livlig langs Mjøsas bredder i dag med en haug kritthvite hamarsinger som knapt har sett solen i sommer. Smittevern og det evinnelige gnålet om corona var glemt.

Mandag morgen sjekket vi ut fra Elverum camping(terningkast 4,01) og satte kursen mot Elverum Golfklubb. Banen ligger øst for Elverum og slynger seg gjennom skogen som en slange (terningkast 5.37). 25 grader er varmt, så varmt at vi var de eneste som gikk 18 hull denne formiddagen. Pensjonistene peste som dyr og krabbet av banen etter 9 hull. Hvordan det gikk? Tja, vi kan gjerne snakke om de 4 hullene jeg fikk par, men definitivt ikke snakke om de ballene som forsvant langt til skogs eller de hullene jeg sluttet å telle slag på. Golf er en underlig sport hvor man etter runden bare husker de bra slagene.

Vi lastet alt golfutstyret i bilen igjen og fortsatte ferden mot Lillestrøm hvor kona ble satt av. Ikke fordi hun var lei ferien etter en drøy uke, men for å vaske litt klær og fikse noen småting. Jeg fortsatte til Horten, nærmere bestemt Løvøya camping og båthavn. Det er en liten campingplass som ligger ved Falkenberg på halvøya Løvøya. Her ligger jeg sammen med 6-7 bobiler og noen hardbarka MC-fyrer med skinnvester med klubbnavn på. Minner meg litt om speidere med like klær og navn på ryggen. De kjører Harley Davidson, promper høyt og ler enda høyere av det, drikker masse øl, pisser i buskene og er generelt ganske støyende. En av dem fortalte meg oppskriften på «Tequila fra helvete»: Da skulle du sniffe inn saltet med nesen, sprute lime i øynene og kyle et kjøkkenglass med tequila ned i halsen. Han lo høyt av sin egen idiot-oppskrift. Kameraten hans hadde tatt 9 sånne dagen derpå for å komme i gang, fortalte han. Lurer på hvorfor han trodde at jeg var interessert i det? Føler nesten av jeg er i Trøndelag igjen.

I morgen kommer kona med toget til Holmestrand, så da fortsetter ferden sørover mot Moysand camping eller noe sånt. Det er så tregt nett her at det er nytteløst å laste opp mange bilder, det får holde med en tysker med biltaktelt fra Elverum. Kommer nok sterkere tilbake 

Løvefrykt på Elverum camping også

Previous
Previous

Moysand camping

Next
Next

Orkla til Molde