Stockholm i juni

Da var det endelig ut på tur igjen. Våren har vært preget av jobbing både i påsken og i pinsen og få muligheter til å stikke av. Det har heller ikke blitt så mange båtturer så langt i år, da det enten blåser for mye eller regner, så vi har egentlig vært alt for stasjonære alt for lenge. Men nå ble det noen dager fri og biltur til broderlandet i øst. Vi har pratet lenge om en kortreist ferie til Stockholm for å utforske byen og ikke minst øyene rundt byen. Vi har vel blitt preget av svenske krimserier og trash-tv, så nå ville vi finne ut om det er så fint på øyene utenfor byen som vi har fått inntrykk av. Det er ikke alt for mange hoteller som har parkeringsplass tilgjengelig så vi endte på et hotell i nærheten av Bromma flyplass. Egentlig helt ok plassering som ved hjelp av 25 minutter gange og 15 minutter togtur tok oss ned til sentrum.

Vi har vært i Stockholm noen ganger før, men har da stort sett travet rundt i byen mellom Gamla Stan, Sergels torg og raitatiteitan på Skansen. Det siste er ikke helt sant og vi kom oss ikke dit denne gangen heller. For svenskene er midsommar minst like viktig som julefeiringen og de lager så utrolig mye styr ut av det, med fridag både før og etter, så planen var egentlig å ta turen til Skansen for å se på hva de holdt på med der. Men er det egentlig så kult å se voksne halvfulle svensker som synger ”Små grodorna” og hopper rundt maistangen sittende på huk og vifter med armene? Nei, tror ikke det, så vi droppet det. Jeg hadde jo egentlig håpet å treffe den blonde, søte Malin fra Saltkråkan med krans i håret, men kom på at hun sikkert er 95 år nå. Men inne i byen stod svenskene i kø i timevis for å ta fergene ut i skjærgården, mens andre dekket på langbord i hagen. Her spises det sild, rømme, nypoteter, jordbær og bløtkake sammen med øl og snaps. Også skåles det i det uendelige med forskjellige litt fjollete rim og vers.

Etter at vi hadde tråkket halve dagen rundt i Stockholm tok vi turen ut til Lidingö. Ganske stor øy med veldig mange fine steder. Vi fant opp et nytt norsk ord på denne turen, nemlig “sjøfint”. For det er sjøfint på Lidingös mange steder med hus og leilighetskomplekser helt ned i vannkanten med turveier og båtliv. Vi måtte også en tur ut til Älgö, Solsidan og Saltsjöbaden for å se om vi traff “Fredde”, men han var ikke hjemme. Ganske fasjonabelt strøk som har samlet Stockholms feteste lommebøker.

Vi er ikke ferdig med Stockholm enda, så det blir nok flere runder senere. Kanskje en sykkeltur langs Götakanal hadde vært noe?

Solsidan i sol

Byggearbeid over hele Stockholm, ligner litt på en annen hovedstad i Norden

Fisker Karma- skulle bli en super hybrid bil, ble en fiasko. Men stilig er den!

Vegetarskute på Lidingö

Med ryggen til skjærgården og fokus på telefonen…

Bekymret fergekaptein

Det er billigere å spikke fenderne selv

3 striper og diamant betyr overstyrmann, lurer på hvor resten av mannskapet er?

Lidingö

Lidingö

Opp fra dypet i Stockholms tog- og T-bane nett

En park som gamle folk ofte tar bilde av

Moteløvinne

Asiater er favorittmotiv

Dette blir kjempefine bilder

Fergekø i Stockholm sentrum

Pent par, litt usikker på han i midten. Er det sønnen deres?

Gamla stan



Previous
Previous

Danmark er fortsatt deilig

Next
Next

Båtsesongen er i gang!