Båtsesongen er i gang!

Da var båtsesongen 2019 endelig i gang. Det er rart med det, men man setter ekstra pris på årstidene når våren nærmer seg og båten blir satt på vannet. Båtopplaget denne vinteren har vært innendørs i en hall i Fredrikstad, så det er første gang som båteier at jeg ikke har reist 70-80 turer i løpet av vinteren for å sjekke om et eller annet har skjedd. Egentlig ganske deilig å få båten levert ferdig pusset & fikset uten å lette på annet enn lommeboka. Kan fort bli en vane. Vi fikk båtforhandleren til å montere “interceptorer” eller en moderne form for trimplan på båten i vinter. Tull, fjas og jåleri mente fruen, mer om det senere… Yr har slitt litt med å bestemme seg for hvordan været skulle bli denne torsdagen, med variasjoner av både vindvarsler og trusler om regn. Da jeg forlot Stokken på Hvaler var det 5-6 m/s og litt grått, men det spilte liten rolle. Herlig med båttur igjen. Måtte selvsagt kjøre innom kanalen i Fredrikstad og myse litt på alle de fine eiendommene på innsiden av Isegran og langs Kråkerøy. Fredrikstad er en vakker by!

Kona skulle plukkes opp i Moss så det var bare å trykke gassen i bånn og suse rundt Strømtangen fyr, videre forbi Hankø og etter hvert inn kanalen i Moss. Jeg plukket opp kona, stakk innom REMA i kanalen og vi spiste en rask lunsj mens fyllikene drakk sin lunsj i form av øl og hjemmebrent på bryggekanten. Kona hadde ikke drukket annet enn melk, men hadde allikevel klart å gå på trynet på Moss togstasjon, så hun hadde pyntet seg med skrubbsår og et overtråkk som medførte at hun gikk med en håndballignende stor kul på ankelen. Ikke bra!

Fint i Moss, men Fredrikstad “topper heile driten”. På vei videre på innsiden av Jeløya syntes kona at båten gikk penere i vannet enn i fjor, mer stabilt lissom, Ikke så mye hopp og sprett! Det er ikke ofte jeg får kred for å handle utstyr til båter, men denne gangen tror jeg faktisk hun var enig i at det ga litt nytteverdi også (hun vet ikke at Zipwake kostet 21 500.-). Fin tur innover fjorden som vi avsluttet med en runde i Bjørvika for å se på det nye Munchmuseet “Lambda” fra sjøen. Bygget er ikke ferdig og det har vært sport blant misunnelige arkitekter og avdankede Frp-politikere (Carl I. Hagen) i å kritisere bygget, men jeg synes det er et tøft bygg som passer veldig godt inn i Bjørvikas arkitektoniske bonanza. Da er det bare å glede seg til flere båtturer utover våren og sommeren :-)

Helt alene på Oustøya i dag

Ikke et helt ukjent hus fra humorserien “Neste sommer”

Steilene

Solnedgangen 10

Tjuvholmen skulpturpark

Øyvind Loven sin Targa 37

Vippa-matkultur og læring pågår

Beynner å ligne på noe

Skråblikk på Bjørvika

Lidelse å se på, lidelse å høre på

Opraen med nye Deichman i bakgrunnen

Human zoo

Kult



Previous
Previous

Stockholm i juni