2023 Tur & kultur

En kjapp tur til SuperBrugsen på søndag morgen for å handle litt morgenmad. Her jobbes det 7 dager i uken, så er du butikkansatt er det ikke noe som heter fri hver helg. Trenger vi egentlig å handle hver dag hele uken? Ja, åpenbart for det var mange i samme ærend. Det ble skipperbrød, lakrispiper og vann uten kullsyre. På veien hjem ringte det et brødhue fra Novasol for å høre om vi hadde kommet inn i sommerhuset. Hun tenkte hun skulle sjekke om alt var i orden etter 2 dager. Jeg burde jo sagt at jeg fortsatt lå under bordet i hagen og ventet på at de skulle se mailen min, men nøyde meg med å si hva jeg mente om åpningstidene og oppfølgingen. Vi hadde en plan både for søndag og mandag og vekslet litt frem og tilbake mellom hva vi skulle gjøre når. Noen i reisefølget ønsket seg en kulturell dag med besøk til Lousiana Museum of Modern Art og Rudolph Tegners Museum & Statuepark, mens andre var mer opptatt av å se på båtlivet i Roskilde og København. Den eldste i følge fikk oppfylt sine ønsker først, så da satt vi kursen mot Roskilde. Havnen i Roskilde er et samlingspunkt for seilere, padlere og folk som skal på besøk i vikingmuseet. Det lå en splitter ny X-43 i havnen som kona siklet fælt på, men jeg klarte å overtale henne til å tenke på alle timene som må brukes til båtpuss og vasking av teakdekket. Kan jo fort bli kjedelig å seile lydløst avgårde i en mild bris også.

Den eldste i følge fikk oppfylt sine ønsker først, så da satt vi kursen mot Roskilde. Havnen i Roskilde er et samlingspunkt for seilere, padlere og folk som skal på besøk i vikingmuseet.

Det lå en splitter ny X-43 i havnen som kona siklet fælt på, men jeg klarte å overtale henne til å tenke på alle timene som må brukes til båtpuss og vasking av teakdekket. Kan jo fort bli kjedelig å seile lydløst avgårde i en mild bris også.



Vi gikk en tur langs Roskilde fjord i en lang kø. Det er åpenbart at danskene går på tur kun på søndager, for de andre dagene har vi knapt nok sett folk. Vi reiste videre til København, parkerte i hasjeimen fra Christiania og gikk langs kanalene og kikket på livet. Mye folk i Nyhavn, men det virker som om det er enda mer populært å sitte ved Broens Gadekøkken med alle matbodene. Masse folk over alt som også satt på bryggene og koste seg med vin og medbrakte matkurver med god mat. I Norge hadde dette selvsagt vært strengt forbudt. Etter noen timer i København kjørte vi til Ionity i Greve for å lade bilen og var hjemme i Sommerhuset sent på kvelden. Så var det mandag og den store kulturdagen! Vi stod opp, spiste gårsdagens innkjøpte brød (nei, butikkene MÅ ikke være åpne hver dag) og sjekket museenes åpningstider. Lykke & glede: Lousiana var stengt på mandager, og ikke nok med det, Rudolph Tegner hadde også stengt på mandager :-) Da var det bare å spille med: Late som om jeg synes det var trist og si at det var synd vi ikke byttet om på dagene og tok museumsrunden i går….Oooj så trist jeg var! Det ble heller en tur ned på stranden i nærheten av sommerhuset og senere en rundtur gjennom skogen noen kilometer unna. Ingen lat dag i dag heller, passerte 22 000 skritt. Nå kommer regnet til Danmark så da setter vi kursen hjemover igjen for å fikse litt i hagen, følge med på når Erna trekker seg som høyreleder og en tur på Åråsen for å se at LSK knuser RBK.

 

Next
Next

2023 En uke i Danmark...igjen