2021 Vi peiser på nordover

Etter at Gud skapte Adam innså han at Adam hadde behov for en passende hjelper. Han skapte derfor Eva av en av Adams ribben... Jeg er selvsagt overbevist om at det var det som skjedde og mener vi skal holde hardt på den røverhistorien. Men nå er Prinsen i Tornerose under hardt press fordi Prinsen ga Tornerose uønsket oppmerksomhet ved at han kysset henne uten samtykke. Joikabollene, logoen til Diplom-Is, Negro sukkerkulør, historien om lille svarte Sambo, faren til Pippi, hvor skal dette ende? Har vi rett til å føle oss krenket da vi så køen til bakeriet i Lom rett før avreise?  Den strakk seg ut døra, opp på riksveien og ned til Lillehammer. Så gode er neppe bollene, sirupssnippene eller lefsene eller hva pokker de selger, men det føltes litt urettferdig at vi ikke fikk med oss en eneste rosin fra Lom. Vel, vel, vi får heller stoppe på Bolleland på Espa på vei hjem, de har sikkert noen uforglemmelige boller der.

Vi hadde egentlig en tynn plan om å kjøre 50-60 mil nordover, men sånn ble det ikke. Vi kjørte til Orkla Camping og syklet bort til fotballbanen og overrasket barnebarnet på fotballtrening. Ble litt lange i trynet da vi dukket opp fra intet. Det ble en hyggelig kveld i Orkanger med hjemmelaget blåbæris og oppdateringer på livet i RBK-land. Vi tar nok turen innom igjen på vei hjem og da kanskje noen flere dager. Vi ser småtassene alt for sjeldent etter at de flyttet til barteland.

 

Orkla camping

Dagen etter, tror det var onsdag, satte vi oss i bilen igjen, vinket «hade no» til Orkla Camping og satte kursen nordover. Hadde vel en tanke om å komme oss ut av Trøndelag så fort som overhodet mulig, men etter litt over 40 mil var vi fornøyd. Vi kjørte inn på Fjukstad camping, ytterst i havgapet utenfor Rørvik. Ganske smal og knotete vei med en campingvogn på slep, som er 2,50 meter bred. Flott plass, men det skjedde ikke mye der, bortsett fra måkeskrik og høylytte tyskere. Det er rart, men de finner frem til enhver gudsforlatt plass, tyskerne altså. Men til dels hyggelige folk som gnafser medbrakte pølser og ukjent innhold fra rare hermetikkbokser. På kvelden kom det en bobil nordfra med en brautende nordlending og en røykende og hostende kolssyk kone. Han holdt på i tre kvarter med å parkere den helvetes bobilen, mens kols-skrekkøgla røyket og hostet i takt med feilgiring og banning. Det ble stille da han til slutt fikk bilen i gir og etterhvert dratt på håndbrekket.

Klikk på bildene for å se dem i stor størrelse…

Fjukstad camping

 

Torsdag morgen, i dag faktisk, stod vi forholdsvis tidlig opp og pakket sammen vogn og bil og reiste av gårde videre nordover. Målet i dag var egentlig Sandnessjøen, men da vi kom til Brønnøysund så vi skiltet til Vega. Dit fikk vi akutt lyst til å dra i morgen, så da endte vi på en campingplass som heter Mosheim camping. En ganske utrolig plass hvor dama som driver den har ekstrem samlemani. Det er en låve full av det som kan karakteriseres som «ting» og ikke så mye annet. Vaser, kopper, øser, julenisser, skilt, puter, kobberkjeler, kjøttkverner...,ja jeg kan holde på i uendeligheter med oppramsing av ting som man vanligvis finner på bruktbutikker over alt i Norge. Stakkars arvinger som må rydde opp i det brukt-helvete. Har subsidiene i Nord-Norge tatt helt av?  

Klikk på bildene for å se dem i stor størrelse…

Etter å ha testet den nye Weber Travel grillen (terningkast 5,8) tok vi syklene ned til havna i Brønnøysund. Sist vi var her mener jeg å huske at det så litt hillbilly ut, med masse halvferdige bygg og rot i sentrum. Nå har det skjedd ting som har løftet inntrykket et par hakk. Været hjalp nok også mye i kveld med sol og vindstille. Vi syklet opp på toppen av brua over til øya Torget. Flott utsikt mot Torghatten og god utsikt mot byen. I morgen blir det ferge til Vega og forhåpentligvis en fullført tur opp Vegatrappa på litt over 2000 trappetrinn. Vi får se om noen i reisefølget får høydeskrekk eller om vi fullfører denne gang. Det er en skam å snu 2 ganger.

Previous
Previous

2021 Vega

Next
Next

Ingen skam å snu