Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Muslim-light

Muslim-light

Da har vi forlatt Sjællands Odde og flyttet oss til den ene enden av Tarm eller endeTarmen om du vil. Vi har med andre ord reist fra Sjælland over broen til Fyn og videre til Jylland. Pettersen ble ikke med videre fordi han måtte rake veien hjem. Feriehuset i Jordbærstien ligger ved Skaven Strand like ved Ringkøbing Fjord og eies nok av noen med sans for kvalitet og symmetri. Her er det skikkelige møbler, smakfulle farger og 2 av hver pyntegjenstand. Det er ikke alltid sommerhusene vi har leid har vært like gjennomtenkte, ofte ender utrangerte møbler og arvegods i sommerhusene. Dansker er vel heller ikke de som tar alt like nøye når det gjelder renhold og vedlikehold av alt de eier, de er ofte litt sjuskete og går stadig rundt på halv-snurren.  Så akkurat nå på DR1 at dansk ungdom er de som drikker mest i hele Europa, noe som overhodet ikke er overraskende. Frp bommer stygt når de ønsker at det skal være salg av alkohol på bensinstasjoner og dagligvarebutikker døgnet rundt, at økt tilgjengelighet øker forbruket burde være barnelærdom. Nei, gi norsk ungdom melk og saft, det holder i massevis.

Det blåser jo som et helv... i Danmark hele tiden så da blir Ringkøbing Fjord et eldorado for windsurfing og kiting, noe tyskerne har oppdaget. Her står Adolf, Günter og Herr Klein sine biler foran hvert sommerhus og en haug med tyske surfe-boms har parkert sine slitte campingbiler ulovlig nede ved vannet. Hadde vært morsomt å teste kiting men det får vi spare til en annen gang, vet ikke om det i det hele tatt finnes seil og kite-brett (heter det det?) som er så store at de bærer vekten av en Østerdøl i godt hold. Denne gangen har vi heller brukt tiden til å sykle. Det er bare i Holland det sykles mer enn i Danmark og det er lett å skjønne når man ser hvor bra det er tilrettelagt med turforslag og skilting av sykkelveiene. Det står små blå skilt med turnavnet og rutenummeret på stolper langs veien så det er lett å finne frem. "Oslo-modellen" til Lan Marie Nguyen Berg burde inneholde mer av slike tiltak i stedet for å skatte småbarnsfamiliene av veien. Man starter ikke med alle forbudene før tilbudene er på plass, Lan Marie. Det er snart bare mulig å komme inn til Oslo sentrum med sykkel, rullator eller sparkstøtting!

I dag har vi syklet rute 407, eller "Panoramacykelrute mellem hav og fjord" som danskene kaller ruta, Det er selvsagt svulstig svadaprat, men turen var veldig fin og variert der den snodde seg gjennom skog, by og sandbanker i 55 km. Det er nesten synd at jeg ikke klarer å formidle den uutholdelige lukten fra et par grisefjøs vi passerte underveis, men det var så ille at vi herved erklærer oss som muslim-light og slutter å spise gris som vasser i sin egen drit og som lukter så jævlig at du nesten besvimer. Alt det andre tøvet muslimene driver med bryr vi oss ikke om (bortsett fra det at kvinnene skal underkaste seg menn og har litt mindre verdi enn menn, ja også forresten det med at kvinner passer barna mens mennene går på kafe og spiser rosinboller bør følges nøye) Hun som bruker opp lønnen min hver måned har fått det for seg at hun er myk trafikant og har alle rettigheter i trafikken. Jeg har stadig hjertet i halsen når hun skjærer ut foran biler og krysser veien uten å se seg for. Når (hvis) vi kommer hjem skal jeg melde henne på voksenopplæring for suicidale syklister.

I morgen blir det ferge til Samsø og sykkeltur rundt på øya. Det er meldt litt grafsete vær etter i morgen så da blir det kanskje en harrytur til Flensburg for å kjøpe en pall øl og noen tusen sigaretter.

Herr Klein freser helt inntil stranden med en hånd i "utstyret"

Gertrud er litt mer forsiktig

Enkelt og smart

Landsstyremøte i Frp

Per Sandbergs tidligere venner

Talende fjes: Naaai, det lukter grisebajs!

"Trekke ferge" kaller danskene denne linefergen

Mye potensiale for den rette kjøperen....eller kanskje ikke

Lite nytt under solen 1

Nytt under solen

Skaven Strand

Samsø

Samsø

Hasjrus i Christiania

Hasjrus i Christiania