Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Arendal i sol

Arendal i sol

En tidlig ferieuke i Norge er aldri feil når været er som det har vært hele denne uken: Sol sol og atter sol, nesten til det kjedsommelige. Men egentlig skal vi takke vår herre for at været har vært stabilt flott hele uken slik at ikke de medbrakte 4 barna skulle ta livet av hverandre og oss...

Vi har leid et hus i Arendal som ligger flott til på fastlandet med utsikt mot Tromøysundet, Tromøya og naboens evigvarende takprosjekt. Det bankes og hamres fra morgen til kveld.  Sørlendinger er kjent for å være trege men hallo: Er det mulig at 4 mann kan tråkke rundt på et passe stort tak fra klokken 06:00 til 21:30 uten at det er mulig å se noen endringer? Håper huseieren har fått fastpris, for i motsatt fall blir huset liggende på Finn neste vår når fakturaen kommer. Taktekkere fra sørlandet som hører på svisker fra 80'tallet hele dagen på en sliten radio: Terningkast 2 (får et poeng ekstra for å holde ut i varmen)

Det er fint på sørlandet med mange muligheter til å stikke foten i sjøen uten å måtte oppsøke overfylte badestrender. Vi fant oss en liten favoritt i Buøya som ligger rett utenfor Eydehavn litt nord for Arendal, her var det mulig å finne en sandstrand for seg selv og la ungene grave i sanden og lete etter krabber. På nesten hver tur til stranda har vi vært innom Europris for å kjøpe badedyr og strandstoler og innom igjen på hjemveien for å levere det som hadde gått i stykker. Jeg er mildt sagt lei av den driten som Biltema, Jula og Europris selger. Det er rart ikke MDG kaster seg over billigkjedene som driver svært lite miljøvennlig handel (her holdt jeg på å skrive "bærekraftig", men det ordet er brukt opp av politikere og miljøaktivister). Hele innholdet i butikkene inklusive alt de har på lager havner på søplehaugen innen 5-6 måneder, det kan umulig noen være tjent med, bortsett fra kjedene selv. Boikott driten, bruk heller noen kroner mer på noe som holder (nei, det var ikke min idé å stikke innom Europris). Det ble innkjøpt en feilkonstruert skilpadde som det ikke var mulig for ungene å sitte på, det så ut som om Alexander satt på håndtaket til en stekepanne hvor hele pannen sto rett opp i været. Av 2 bademadrasser hadde 50 % lekkasje og båten Alexander skulle leke med hadde alvorlige problemer med stabiliteten. Jeg husker en formel fra kystskippereksamen som var noe som: MR = Δ · GZ, den tror jeg neppe Europris innkjøperne har tatt innover seg selv om de har ansvaret for at fartøy som omsettes i EU skal være CE-godkjent. Mulig at en pris på 59,90 kan være en medvirkende årsak til at ikke all kvalitetskontroll har blitt utført iht. krav fra Sjøfartsdirektoratet. Uansett: Båten sank flere ganger og var kun egnet til å oppbevare krabber i. Europris terningkast 1 (egentlig alt for mye)

Vi tok også turen til Kristiansand dyrepark for å tømme resten av feriepengene i lommene på den pengeglade Braathen familien som eier det meste i dyreparken gjennom selskapet Braganza. En halv milliard i omsetning og pene 30 mill i lomma hvert år forklarer at det koster den nette sum av 4800.- i inngangsbilletter og 160.- for å parkere 2 biler.  Håper Braathen-barna finner noe fint å kjøpe for pengene. Men for all del, parken er fin den selv om vi ikke så så mange dyr. Mulig det er mange dyr der, men det var jævlig varmt den dagen, så hvis jeg hadde hatt litt tjukkere pels på kroppen enn det jeg har, så hadde vel jeg også gjemt meg i skyggen. Vi fant imidlertid en haug med serveringssteder og boder hvor du kan kjøpe stæsj med bilder av en sliten gammel Julius eller Kaptein Sabeltann som det mases om hele tiden. Hva??? Negativ jeg??? neida, ungene hadde det morsomt de... Barneterningkast 6, voksen kast 2.

Vi fikk også med oss en tur til Merdø som er en liten bilfri øy på yttersiden av Tromøya. Det går en liten ferge fra Pollen i Arendal sentrum hver halvtime ut til øya. Fikk veldig raskt følelsen av Saltkråkan eller Koster eller noe sånt. Veldig idyllisk plass med koslige hus og fine strender. Blir nok ikke siste gang vi setter oss i den fjollete lille fergen og tøffer 20 minutter avgårde ut i havgapet. Terningkast 5. Halve reisefølget vårt måtte reise hjem en dag før ferien var over, så da tok vi med oss de halv-store jentene på en tur til Risør for å kikke på livet og spise middag. Risør er fortsatt et kjempetrivlig sted hvor man rett og slett kunne hatt en hytte. Spørsmålet er om det er for sent, for her har bærumsblærene slått til seg annenhver holme og skjær og skrevet "PRIVAT" med hvite bokstaver. Klart vi ikke ønsker å krenke Preben sin eiendomsrett i skjærgården, men hvem har vel lyst til å besøke Preben i utgangspunktet?

Lørdag ble det arrangert Poker-run i Arendal med båtrace i Tromøysundet. Det handler vel stort sett om brutale båter med masse hestekrefter, sjekkpunkter med utdeling av pokerkort og en skikkelig fyllefest til slutt. Litt sånn som rånerne på Kløfta holder på med i helgene.

Ikke siste turen til sørlandet dette, vi har 4 uker ferie senere i sommer, så kanskje vi ender i nærheten igjen, eller kanskje en ny tur til Storbritania, eller Italia eller eller???

Under her følger en salig blanding av bilder tatt med Iphone X og Nikon D750

 

Kaptein Skuespiller

Samina

Alexander

Amir

Natalie

Isabell & mormor

Mor & datter

Linda

Isabell med attitude

Mormor Vaskebjørn med avkom

En kranglete nordlending vi traff i Arendal

55 år gammel harepus

Verden suser forbi mens ungdommen kikker på en skjerm

Treffende navn

Familien Glum på vei til dyrehagen

Et noe topptungt sjørøverskip

Den øverste meteren av sjiraffen

Varmt & kjedelig for ørkenreven

Lett lunsj til løven mens barna lurte på om det var et ordentlig hesteben...

Rekker tunge og gir de forbipasserende fingeren

Meningsløse dyr

Rak holdning

Knoll og tott

Det var en som skulle slippe å bli våt som satt seg bakerst....fungerte ikke!

Merdø

Fergen til Merdø

Samina bruker opp litt overskuddsenergi

Isabell

Badeleke fra Europris

Naboens takprosjekt synes og høres godt fra terrassen

Pollen i Arendal

Batrace med Fjordlinger

Marex Duckie

Full konsentrasjon når slagskipet skal entre havnen

3 x 400 hk = 360 liter bensin i timen på fullfart. Skulle bli en timepris på litt over 6000.-,

Arendal Poker-run

Disse ble hengende bakerst i feltet

Raskeste båt gjorde 170 knop

Risør havn

En av Risørs bygdeoriginaler?

Pikene på broen-Risør edition

Ferie på lykke og fromme

Ferie på lykke og fromme

Schönbrunn og Flanagans

Schönbrunn og Flanagans