Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Surrer fortsatt rundt i Bristol

Surrer fortsatt rundt i Bristol

Yr hadde dessverre rett i dag også, det skulle bli alle årstider i løpet av dagen. Egentlig hadde vi planer om å reise til Bath etter at vi var ferdig med topp-turen vår (på toppen av bussen), men det var stadige regnbyger som gjorde det mindre og mindre fristende. Vi startet dagen med å hoppe på bussen rett nedenfor hotellet og ble med på siste delen av den guidede bussturen som stopper nede ved havnen. Vi har blitt enig om at guidene er pensjonister i en eller annen historisk forening, som tar på seg oppgaven for å få noen inntekter til foreningen. De tar jobben ekstremt alvorlig og snakker hele tiden, absolutt hele tiden... Vi tenkte vi skulle bli sittende i bussen å vente på neste tur (15 minutter), for om mulig krafse til oss stjerneplassen foran, men der satt det allerede en eldre dame med en stor matpakke, som sikkert skulle sitte der hele dagen og langt utover kvelden. Bussen startet opp og en ny skrekk-øgle av en guide gjentok alt det den eldre damen med den spede røsten hadde sagt i går på vei opp til zoo, hvor vi skulle hoppe av. Fortsatt er vi i turistmodus og tenkte vi skulle ta en tur i dyreparken mens været var litt ugreit. Bristol Zoo er ikke verdens største, men det er en av verdens eldste dyreparker som ligger i en by. De har fått til ganske mye fint på en begrenset plass, selv om deler av parken var noe sliten. Det var ganske mange bur hvor vi stod å kikket lenge uten å se snurten av hverken det ene eller andre. Kona påstår fortsatt at de dverg-krokodillene vi så var av plast, mens jeg tror de var paralysert av kjedsomhet. Det var også deler av reptilutstillingen som var så mørk at det var plent umulig å se hverken dyr eller hvor vi gikk. Bristol Zoo- terningkast 3,01.

Etter et par-tre timer i Bristol Zoo gikk vi bort for å kikke på Clifton Suspension Bridge, som er en hengebro som går over River Devon. Ganske imponerende at det var mulig å bygge en så avansert bro uten alt for mye verktøy og utstyr så tidlig som i 1864. Fra en liten åskam ved siden av broen er det gravd ut en tunnel ned til et utsiktspunkt midt i fjellsiden. Vi betalte selvsagt 3 pund og krabbet lett bøyd gjennom en bratt og trang gruvegang, skallet opp i taket så blodet sprutet, og kom oss ned i bunnen av sjakten. Var det noe poeng? Nei. Hadde jeg gjort det igjen? Nei. Ikke var det noe fint å ta bilder der heller...Men det som vi egentlig skulle se på i dag var Clifton College som vi kjørte forbi med bussen i går. En fantastisk vakker bygning med store grøntarealer. Guiden fortalte at det koster 30 000 GBP i året å gå på college der, noe som tilsvarer 311 400.- med dagens kurs. Tenk å ha 3 barn som vil gå der i 4 år hver... Grøss! En av de som har gått der er John Cleese som er født og oppvokst på andre siden av Clifton Suspension Bridge, nærmere bestemt North Sommerset. Tipper han lagde litt mer røre enn gjennomsnittet på Clifton College. Vi hoppet på bussen igjen og fikk, som de eneste passasjerene ombord, en veldig personlig og intens guiding ned til sentrum igjen. Ikke mye mer vi har rukket i dag, annet enn å spise en god middag og drukket Guinness. Litt sånn ferie skal være. I morgen derimot blir det ut med bilen fra parkeringshuset og tur til Bath.

Togstasjonen i Bristol

SS Great Britain med 6 master

Ganske kjedelig å være løve i dyreparken

Kameraten virket heller ikke overlykkelig

Plastikkrokodille eller bare litt stiv i ryggen?

Haisommer 50 (om 12 dager)

Noe trist type

Lemurene virket litt mer fornøyde enn resten av Noahs ark

Vaktmann

Kona, nesten opp av grotten

Clifton Suspension Bridge

Fine grøntarealer på Clifton

Clifton College

Clifton College

Guiden...say no more

Bath og Stonehenge

Bath og Stonehenge

Turistfeller på godt og vondt

Turistfeller på godt og vondt