Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Liverpool - Manchester 5-0

Liverpool - Manchester 5-0

I dag ble det omtrent slik vi hadde planlagt. Vi spiste frokost og ruslet ned til Old Trafford stasjon for å ta trikken til Piccadilly. Vi kjøpte togbilletter, fant omsider riktig spor og satte oss inn i det dieseldrevne toget som tok oss til Liverpool. Vi har brukt litt tid på å prøve å finne ut hva folk gjør i Manchester når fotballfokuset er over og funnet noen "10 på topp" lister for Manchester. På en av dem stod det: "Det beste du kan gjøre i Manchester er å ta toget til Liverpool". Det er kanskje det beste tipset vi har fått så langt. Liverpool er i en helt annen divisjon enn Manchester når det gjelder umiddelbar trivsel. Liverpool er rett og slett en veldig trivelig by med mye å se på.

Jeg har med dette innført en "lasaron-skala" fra 1-10 for å prøve å huske hvordan det er å vandre rundt i sentrum i de forskjellige byene. 10 er ekstreme forhold med flere lasaroner enn ikke-lasaroner og man må regne med at det er utrygt å gå alene i byen. Får byen 1 er det umulig å finne en lasaron og det er så trygt at du kan gå rundt med synlige pengebunker i brystlommen på skjorta midt på natten i alle smug og bakgater.

Lillestrøm - 2 (her er det enkelte innslag fra Blaker og Bjørkelangen som trekker ned)

Oslo - 6 (Ikke mulig å gå gjennom byen uten å møte en drøss tiggere, vif-supportere og lasaroner)

Manchester - 5 ( Du trenger ikke lete lenge, du snubler over dem i gågaten)

Liverpool - 2 (vi så en slabbedask og en døgenikt på vår byvandring- det var alt)

Jeg tror vi må slå fast at 49.99 åringen bommet med bookingen og skulle heller gått for Liverpool med en gang, men det er selvsagt tilgitt bare timer før hun vipper 50.

Vi hoppet av toget på Liverpool Lime Street togstasjon og gikk gjennom de brede gågatene ned mot havna (hvor ellers-Liverpool er en havneby). Det første man legger merke til er at det er veldig mange moderne bygninger som er flettet inn i bybildet, som i hovedsak består av bygninger fra midten og slutten av 1800'tallet. Men det fungerer bra og resultatet er en koselig og levende by med et mylder av mennesker som skal ett eller annet. Det er forholdsvis vennlig rivalisering mellom Liverpool FC og Everton, noe som synes i byen. Liverpool FC har en fanbutikk som heter Liverpool One, så da kalte Everton sin fanbutikk TWO. I tillegg ligger Everton TWO på adressen "Liverpool 1", så da blir det uansett 2-1 til Everton...Nede ved havnen står det tre massive bygninger i stein fra starten av 1900'tallet som er kjent som "The Tree Graces" eller "Liverpool Waterfront". På den tiden gikk 40 % av verdens handel over havnen i Liverpool. Ganske heftig markedsandel der altså!  Rett ved siden av disse kolossene ligger "Museum of Liverpool". Det er viktig å merke seg at vi nå har vært innom et museum i løpet av turen, egentlig for å finne et toalett, men det var gratis inngang, så da tok vi en rask runde for å kikke. Egentlig en ganske rar opplevelse med en blanding av Beatles, steinalderfunn, tekniske oppfinnelser, kinoplakater og gamle biler. Men det var mange andre der som også var på jakt etter et toalett som benyttet anledningen til å se seg om. På vei ut fra museet, som ligner ganske mye på vår egen opera i Bjørvika, så vi båtene som skal være med i årets utgave av "Clipper Round the World Yacht Race", komme inn mot havnen. Tøffe gutter og jenter som skal seile om kapp i like båter (Clipper 70) rundt jorden helt til juli 2018. Vi fikk tips om at vi burde henge oss på "Beatles Magical Mystery Tours", men den bussen var smekk full, så vi valgte nok en gang en vanlig "hopp on-hopp off" sightseeing buss med en veldig flink og morsom guide. Det ble middag på Wagamama (for tredje gang på turen) i Liverpool før vi gikk innom en Apple-butikk og kjøpte en rød fancy Iphone 7+/256 til fruen i femtiårsgave. Hun sitter jo med ansiktet plantet ned i telefonen hele dagen, så da er det jo greit med en større skjerm nå som alderen tynger voldsomt. Jeg er ekstremt dårlig til å ordne bursdagsting og overraskelser, så takk vår herre for at Apple hadde en butikk på vår vei. Halleluja! Vi tråklet oss av gårde mot togstasjonen i øs pøs regnvær og måtte vente en kvart evighet på et forsinket tog (NSB-sjuka herjer fortsatt i England også) I morgen er det 50 år siden lille Tove krøp ut av hulen sin, så da blir det tur til Whitby og York. Jeg fikk bestilt bord på en bra restaurant i York, så vi får håpe det blir en hyggelig dag og at kona ser opp fra telefonen et par ganger. Liverpool - terningkast 5, 69, lasaronpoeng 2 (bra!) Vi kommer tilbake til byen senere!

To be continued...

Dronning Victoria

Kul guide

Beatles over hele byen

inngangen til China Town

Tøffe seilere

Jasså, du angrer litt på at du meldte deg på!

50 år i York

50 år i York

Manchester

Manchester