Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Cambridge

Cambridge

I dag så frokostbordet ut som restene etter Battle of Britain i 1940. Vi kom ned den smale lange trappen rett etter at det gurglende ekteparet hadde slafset i seg maten og før Andrew hadde fått ryddet unna det verste. Men på "vår side" hadde han pent satt frem det vi krysset av på frokostseddelen i går kveld, kontinental forkost. Jill var nesten litt lei seg i går fordi de ikke trengte å "cook something for us", så av høflighetsskyld hadde vi krysset av for "plain omelett" i tillegg. Jill hadde derfor tuktet Andrew til å lage omelett til oss av 20 egg. Det er jammen bra det er fredddag... Etter frokost bar det av gårde mot Cambridge mens vi hørte på lydbok hvordan Lars Kepler beskrev detaljert hvordan kuler blåste ut hjernemasse av bakhoder og kvinner som ble bundet og voldtatt. Etter et par mil begynte bilen å fuske og vi måtte stoppe langs veikanten. Mørket hadde lagt seg som et fuktig teppe over den øde veien og det eneste vi hørte var tikkingen fra metallet i motoren som stadig trakk seg sammen i det kalde været. I det fjerne kunne vi høre tunge slepende skritt som nærmet seg raskt, vi løp inn blant det høye svaiende gresset for å prøve å komme oss unna men gresset la seg ned der vi hadde beveget oss og nærmest pekte på hvor vi var. Vi stanset og holdt pusten, hadde øksemorderen fulgt etter oss?..., ikke en lyd. Og det var heller ingen ulyd i motoren, bare undertegnede som har hørt for mye på lydbok, faktisk i nesten 5 timer i dag. Vi fikk et råd av Andrew ved frokosten om at vi burde hive oss på konseptet "Park & Ride" fordi det var veldig få parkeringsplasser i Cambridge, det hørte jeg selvsagt ikke på (tar ikke noen råd fra noen!) før vi hadde kjørt rundt i Cambridge i en halvtime på leting etter parkeringsplass. Jeg måtte bare heise det hvite flagget og tøffe tilbake til parkeringsplassen som ligger rett utenfor sentrum. 1 pund for å parkere i maks 18 timer og 6 pund tur/retur med buss til sentrum for to, var utrolig billig og effektivt. Bussen går hvert 10'ende minutt og stopper midt i indrefileten. Så jeg sier som Andrew: Bruk "Park & Ride" hvis du skal kjøre bil til Cambridge! Vi fikk tilbake Englandsfølelsen av byen, selv om jeg lurte på om vi hadde kommet til Hong Kong eller Shanghai, for det myldret av kinesiske turister i fjollete plastikklær med Iphone 11 MegaPluss og 3 kameraer rundt halsen. De var over alt, nærmest som en sverm med knott og mygg. Vi gikk litt på kryss og tvers i sentrum, kikket litt på universitetet, kanalene og mange av de flotte kirkene som ligger spredt rundt i byen. Også flere store grønt arealer ligger helt inntil bykjernen og gir studentene en mulighet til å drikke øl, høre på musikk og formere seg. "Punting" er den store greia i Cambridge og det er det veldig mange unge menn og damer som prøver å overbevise deg om når du går rundt i sentrum. De går rundt med plakater på kinesisk og engelsk og lurer på om vi skal "punte". Det er bra jeg har god hørsel for det kunne lett misforstås av en naiv nordmann på tur. Punting er rett og slett en engelsk utgave av en gondol hvor fremdriften besørges av en student (det er noe vi tror) med en lang aluminiumsstang som han eller hun bruker til å stake båten frem. Det er forresten ingen båt, men en flatbunnet pram med plass til alt fra 4 til 12 personer. Ser egentlig ganske kjedelig ut spør du meg (men det gjør du vel ikke). Hvis de skal få noe fart på omsetningen må de som staker frem båten kle seg ut som Harry Potter og padle med et sopelim eller noe sånt, det går ikke an at de har på seg alt fra treningsdresser til møkkete olabukser. Det blir litt for lurvete. Vi kastet i oss en pizza på en av Jamie Olivers pizzarestauranter (terningkast 6.0 for min pepperonipizza og 2,25 for konas parma variant som smakte råne og var brent) Etter at vi hadde spist så vi selvsagt en haug med fine spisesteder langs kanalen, men de var ikke fine nok til å spise enda en middag. Det ble i overkant av 10 000 skritt mellom kinesere og kanaler før vi satte oss på bussen tilbake til parkeringsplassen. Cambridge er en fin by med mange flotte bygninger og sjarmerende gater. Pluss for "Park & Ride", parkene og kanalene, minus for alt maset om punting og svermene av skrålete kinesere. Terningkast 4,69. I morgen blir det Pride i Norwich hvis været holder!

Når kaptein blir sliten må den betalende passasjeren padle

Noe gammalt

Kings College Chapel

Punting pågår

Kinesere krafser på dørene for å komme inn

The Round Church

Tomme prammer venter på kinesere

No fishing, no cycling, no farting, no punting

Vakre fasader

Sluse som ikke var i drift

Flotte parkanlegg

 

 

 

Pride i Norwich

Pride i Norwich

The Broads og en tur innom Norwich

The Broads og en tur innom Norwich