Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Worst Western Golf Hotel i Viborg

Worst Western Golf Hotel i Viborg

Hmmm...lurer på om jeg ikke var helt frisk i dag: Ingenting å klage over ved frokostbordet: God plass, ingen sære folk ved nabobordet og heller ingen høylydte tyskere i matsalen. Men det er klart kaffen kunne smakt noe annet enn svart tjære, melken kunne vært kald og eggerøren kunne smakt noe annet enn salt gult pulver. Jøss, jeg er nok frisk allikevel! Frokost på Comwell Hvide Hus Aalborg, terningkast 2, 81. Vi kjørte som planlagt videre mot Viborg hvor vi hadde booket 3 netter på Best Western Golf Hotell Viborg. GPS'en lurte oss litt fordi hver tredje vei i Danmark heter Randers vei, men vi fant den riktige versjonen og parkerte foran hotellet som ligger idyllisk til rett ved og midt mellom Søndersø og Norresø, på andre siden av Viborg golfbane. Da vi bestilte oppholdet på reiselivsmessen tidligere i år, var planen min å forsøke og få kona til å gjøre et seriøst forsøk på å begynne å spille golf. Men etter at sykkelen min bestemte seg for å hive meg av og feie fortauet med kroppen min i forrige uke, har ikke skulder og arm vært helt på høyden. Har omtrent samme motorikk som en nyfødt skrukketass. Vil mye men får det ikke til...

Vi ruslet inn i resepsjonen og traff en eldre herremann med brillene langt ned på nesen slik at han måtte løfte nesen rett mot taket for å se på Mac'en som stod allerede alt for høyt på disken. Merkelig skrue, hvorfor i helvete kunne han ikke bare tatt på seg brillene ordentelig? Vi fikk rom 228 som var i første etasje(?), sammen med alle rommene som begynte på 100 og noe. Allerede der burde vi luktet lunta. Etter å ha gått gjennom en katakombeaktig tunnellsystem fant vi rom nr 228 som lå ved siden av 221. Veldig logisk. I det vi åpnet døren sa det KABOOOM, og en billig parfyme som sikkert hadde fulgt med et Donaldblad strømmet ut. Det var rett og slett uutholdelig og tanken på tre netter i parfymerus var helt uaktuelt. Vi gikk tilbake til han med brillene på nesetippen og spurte om han hadde et annet rom. Han løftet igjen nesa rett mot taket, snufset og stønnet mens han lette etter rom uten parfymestank. Vi fikk rom 130 som i følge mannen med brillene skulle ligge rett rundt hjørnet. Vi gikk innover i katakomben og fant riktig nummerserie: 126, 127, 128, 129, 131...hæ? Hvor ble det av 130? Vi gikk tilbake og valgte en annen tunnell og fant 130 helt alene innerst i gangen. Litt mildere parfyme denne gangen (var det Old Spice?) men mer enn nok til at det ikke var levelig for en som har parfymeallergi (kona). Da bar det tilbake til nesemannen nok en gang. Vi hadde vel da bestemt oss for å droppe hele Viborg og dra videre, men mannen stakk nesen i taket, snufset og gryntet og fant et rom med parkett som skulle være OK. Tror egentlig det siste rommet kunne vært godkjent av allergiforbundet, puslingforbundet og Knut Arild Hareide, uten at det hadde gjort noen forskjell, her skulle vi ikke tilbringe natten uansett. Hadde det vært opp til meg alene hadde jeg nok blitt en natt, men kona var bestemt på at dette gadd hun ikke. Jeg må innrømme at jeg egentlig var helt enig, så kred til kona for at hun "kjører på" når hun virkelig mener noe. Terningkast 6 for konas harde meninger (gjelder ikke ved kjøp av bil eller båt!), terningkast 1 for Worst Western Golf Hotell Viborg. Vi takket for bryderiet og etterlot oss et rykte om at nordmenn var noen ordentelige fintfølende fjols som kunne dra til helvete. Vi dro ikke til helvete men fortsatte i regnværet til Horsens. Plutselig er planene litt løsere, så ferden videre avgjøres av vær, vind og parfymelukt.

4 parfymetips for kvinner og menn:

- Lukter det tåfis, bruk såpe og vann, ikke parfyme

- Det er ingen parfyme som skjuler svettelukt

- Du drar ikke flere menn/damer/transer proporsjonalt med antall liter parfyme du bruker

- Finn deg en dame/mann/transperson med parfymeallergi så sparer du uendelig masse penger i unødvendige reisegaver som forpester omgivelsene. Hvis hun i tillegg heller ikke har hull i ørene og ikke er så opptatt av smykker og juggel: Gift deg med en gang!

 

Tok ikke med meg kamera i regnværet, men knipset noen bilder med Iphonen:

Sånn passe kloke ord på en murvegg i Horsens

Gatekunst-Spiderpig?

En slags malerisk versjon inspirert av Monolitten

Utenfor kinoen i Horsens

England i ukevis

England i ukevis

Påskestemning uten snø

Påskestemning uten snø