Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Påskestemning uten snø

Påskestemning uten snø

Skiene står urørt på hytta i Rendalen denne påsken, det gjorde de i fjor også. Er ikke sikker på hvor skistøvlene er, men tror de ligger i et eller annet skap på samme sted. Appelsiner og Kvikk Lunsj ble aldri handlet inn denne gangen heller. I fjor var vi i Edinburgh i påsken, denne gangen har vi tatt turen til Danmark. Det er klart det er fantastisk med en skitur i strålende påskesol, men vi er så uendelig lei av vinteren når påsken kommer. Det frister overhodet ikke å sette oss i bilen for å stå i kø opp på fjellet, gå i kø i skiløypene og så kjøre i kø hjem igjen. Kø, kø, kø...faen vi gjør jo ikke noe annet. Kø på toget, kø på T-banen, kø i kassa på butikken. Tror jeg snart har stått like mye i kø som jeg har ventet på at kona skal bli ferdig med å klype i klær og prøve sko.

Så da ble det heller å kjøre grytidlig i dag morges til Larvik for å ta Superspeed 2 til Hirtshals. Turen over tar 4 timer og underholdningen er utmerket hvis du bruker øyne og ører for å finne litt kos med misnøye. Vi gyver løs på dagens underholdning: På bordet bak oss satt et par og instruerte og kommenterte hvordan sønnen hennes eller hans eller begges på 6-7 år, spiste maten sin. Han fikk kontinuerlig tilbakemeldinger på hvilken rekkefølge han skulle spise maten: "Nei men Ken Robert da! Du kan jo ikke spise pålegget først for da har du ikke noe pålegg på brødskiva etterpå". "Ken Robert, det lønner seg å spise fra venstre til høyre for da kan du spise det siste med gaffelen som du har i høyre hånd"( Faren virket sylskarp), "Ken Robert da, du må tygge munnen helt tom før du putter inn noe mer", Ken Robert da, du må sitte å spise pent, tenk hvis du får deg en kjæreste som ser at du spiser sånn" (gutten var fortsatt 6-7 år).  Jeg er veldig for at man må ta ett eller annet sertifikat for å få lov til å oppdra sine egne eller andres unger. Vi hadde booket "flystoler" på dekk 9 i håp om å kanskje sove en time eller to, men foran oss satt det et eldre ektepar som hadde fått nye ryggsekker, han hadde kjøpt seg en blå og hun hadde kjøpt seg en, ja nå kan du gjette? Riktig, den var rød. Det som er morsomt med nye ryggsekker er å pakke opp og ned, lage systemer, tenke hva som skal hvor, bli overrasket og nærmest henrykt over å finne enda en smart lomme på sekken og ikke minst teste alle glidelåsene mange ganger, veldig mange ganger. Det var et helvetes styr disse to gamlingene lagde på raden foran oss. I tillegg hadde selvsagt lille Mons akutt kolikk på noen rader lenger frem. Det hele ble kronet med en døvhørt klovn som satt bak oss og som var formann i et eller annet borettslag. Han forsøkte å forklare Bob Kåre på telefonen hvilket rør han skulle følge for å finne stoppekrana: "NEI, DET ER IKKE DET RØRET, DET ER DET KOBBERFARGEDE MED EN KRAN MED BLÅTT HÅNDTAK SOM GÅR INN VED FRU HANSTEEN SIN LEILIGHET I ANDRE" Skrek gubben i telefonen gjentatte ganger. Rart det der at folk som hører dårlig i telefonen tror at alle andre også gjør det, slik at de må rope i røret. Fyttikatta så kjedelig livet hadde vært uten noen å irritere seg over.

Vi kjørte ut av magen til Superspeed 2 og satte kursen mot Skagen. Lenge siden vi har vært der, så det var et hyggelig gjensyn i fint vær. Trodde kanskje at det skulle være masse båter i havnen, men det var bare 1 dansk og 3 norske seilbåter. Kommer sikkert flere senere for å ligge i havnen og rølpe. Det er fortsatt mange butikker i Skagen som satser stort på salg av vin og øl, noe som treffer mange norske båtfolk rett i leveren.

Etter Skagen kjørte vi sydover til Aalborg hvor vi har tatt inn på Comwell Hvide Hus hotel, her skal vi ta igjen søvnen fra forrige natt for så å fortsette til Viborg i morgen etter frokost. Været de neste dagene ser vel ikke alt for lystig ut, men vi har gode sko (kona trenger sikkert flere par, så langt har hun bare kjøpt ett par) og klær, så noe skal vi nok få ut av denne påsketuren.

Worst Western Golf Hotel i Viborg

Worst Western Golf Hotel i Viborg

På jakt etter Morgan og Ola-Conny

På jakt etter Morgan og Ola-Conny