Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
På jakt etter Morgan og Ola-Conny

På jakt etter Morgan og Ola-Conny

Lillestrøm-Gøteborg 10-12 februar 2017

Det meste i livet handler om kompromisser og dilemmaer hvor noen av dem kan være veldig tunge på den ene siden.  Denne helgen var det VELDIG tungt på den ene siden og veldig lett på den andre. Kona ville gjerne en tur innom Ullared og jeg ville på båtmesse i Gøteborg. Tenkte at det kunne være greit å gjøre unna Ullared på fredag, så vi kjørte avgårde fra Lillestrøm rett etter 9 og kom inn på et parkeringsanlegg som lignet veldig på det som er på Gardermoen rett etter 13:30. Her var det P1, P2 og P3, store handlevogngarasjer og tydelig oppmerking slik at svenskene skulle finne frem til den store hangaren av en butikk. Jeg hadde bestemt meg for at alt som ble solgt i butikken var drit og direkte sammenlignbart med Biltema og Jula, men ble faktisk overrasket over at de hadde en god del kjente merkevarer blandet inn sammen med driten. Hadde lett angst for at det skulle være noen filmteam i butikken sånn at noen hadde fått greie på at vi var der, men slapp heldigvis unna. Etter sigende er butikken smekkfull dagen etter svenskenes lønningsdag som er den 15. i måneden, men i dag var det faktisk ikke så mange som stod i kø i en av butikkens 69 kasser. Butikken er på 35 000 m² og har plass til 7000 kunder samtidig. Med en omsetning på 5,2 milliarder svenske kroner i året snakker vi om en forholdsvis romslig sjappe. Jeg hadde i utgangspunktet smurt meg med masse tålmodighet, men etter litt over 2 timer var kona fornøyd, vi betalte nesten 5000.- for 9 bæreposer med ting vi ikke visste at vi trengte og gikk ut for å lete etter bilen. Vi jaktet selvsagt på Morgan og Ola-Conny men fant bare Ola-Connys limpa og Morgans potatischips. Med bilen full av badeskum og såpe kjørte vi den snaue timen tilbake til Gøteborg for å finne hotellet. Vi hadde booket oss inn i et maritimt miljø på Waterfront hotell på Klippan som ligger et par kilometer nedover Gøtaelv fra sentrum. Veldig fint hotell hvor renholdspersonalet også hadde vært på Ullared og kjøpt luktkuler til å putte i støvsugerposen. Jeg tror Petronella hadde mistet hele økonomibaggen med luktkuler inn i støvsugeren for det luktet så sterkt Wunderbaum at det ikke var levelig hverken på rommet eller korridoren utenfor. Kona har parfymeallergi og ble hvit i ansiktet og halt, så hun tok heisen ned for å bytte rom og etasje. Vi endte i 6. etasje i et veldig fint rom med utsikt utover elven. Vi spaserte inn til sentrum langs elven i kald vind og endte på en irsk pub med et par Guinness og fish & chips. Rett og slett en ganske ok dag!

Etter frokost lørdag morgen var det på med skoene og en tur ned i resepsjonen for å høre om det var langt å gå til den Svenska Mässan hvor det forhåpentligvis var båtmesse. Hun lo litt og sa at det var alt for langt å gå og at vi kunne ta buss eller trikk. Vi hørte selvsagt ikke etter og tok turen til fots, vi er tross alt vikinger fra Norge. Det var mye folk på messen og ganske lange køer på de mest populære båtene. Folk stod faktisk i kø i nesten 45 minutter for å komme ombord i en Princess 49, Neppe verdt ventingen. Hele poenget med å dra på båtmesse i Gøteborg var å få sett på den nye Nordkapp Enduro 805 med 300 hk Evinrude G2 som skulle ha premiere på messen. Det viste seg at båten hadde blitt forsinket i produksjonen slik at den ikke rakk frem. Litt kjedelig, men vi fikk snakket med Nordkapp-folkene og ble vist grundig den "gamle" Enduro 760 som var der. Kult med svensk selger som forklarte forskjellen på svenske og norske båtkunder: Nordmenn skal ha alle mulige pakker og alt mulig tilleggsutstyr, mens svenskene spør alltid "är det där verkligen nödvendigt?". Vi ruslet rundt på messen bare litt lenger enn vi gjorde på Ullared og jeg må gi kona cred for tålmodigheten.  I fint vær gikk vi ned i sentrum og snublet innom en kino som viste en film som kona hadde lyst til å se. Det passet bra å stikke innom en pub for å hyle ned en litersflaske hver med San Miguel før filmen, men angret et stykke inn i filmen på at jeg ikke tok en liter til sammen med litt sovemedisin. "Moonlight" er en film om 2 svarte menn (tidligere kalt negre) som er forelsket i hverandre ,eller så var den ene forelsket i han andre, og han siste ikke i han første... Det er første filmen jeg har sett som jeg ikke har skjønt noe som helst av. Skjedde ingenting i løpet av de 2 timene filmen varte og kan lett sammenlignes med å se på pulled pork i slowkokeren minutt for minutt. Etter filmen (som kona sa var veldig bra!!!!????) gikk vi tilbake til San Miguel og tapas på en spansk restaurant. Ganske bra mat, men de hadde litt for mye øl. Vi tok trikken tilbake til hotellet hvor jeg sovnet fryktelig tidlig mens svenskene prøvde å kåre noen som var villige til å delta i Eurovision litt senere i år.

 

 

 

 

 

 

Foto: Jesper Molin Petersson

Nordkapp 805 Enduro

Påskestemning uten snø

Påskestemning uten snø

Takk til Vegard Ulvang

Takk til Vegard Ulvang