Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Venezia...magnifico!

Venezia...magnifico!

Første natten i Sirmione var omtrent som å sove i et kjøleskap. Det er aircondition i leiligheten, noe hun med ødelagt termostat har merket seg. Var vel 4-5 grader på soverommet da vi la oss litt etter midnatt. Men med et par dyner og litt tålmodighet svevde jeg inn i drømmeland etter noen få timer. I dag våknet vi til varme og sol. De to tingene henger ofte sammen. Frokosten ble inntatt på balkongen mens vi hørte på glade barneskrik fra bassenget, opera fra en av naboleilighetene, et par som diskuterte hissig et eller annet på syngende italiensk og ikke minst nabolagets helt: Han med egen motorsag og mye å gjøre. I dag bestemte Yr oss for at vi skulle til Venezia. Vi satte oss i bilen, satte på lydboken og tok Autostradaen utover til Venezia. Mange sier at det er så dyrt å kjøre i Italia, men vi betalte 10,5 Euro for å kjøre 13 mil, noe som er omtrent det samme som å kjøre fra Oslo til Hamar. Fartsgrensene på Autostradaen er 130, men italienerne ser på det mer som et forslag og ikke som en regel. Det suste noen Ferrarier og Lamborghinier forbi oss i over 200.  Vi hadde egentlig tenkt å ta vannbussen (fergen) som går et par kilometer fra selve byen for å slippe parkeringskaoset, men skiltene som pekte hit og dit med porto ditten og porto datten sa oss ingenting. Så da endte vi i parkeringshuset San Marco som ligger helt inne ved byen. Dette parkeringshuset er et mareritt for alle biler som er mer enn 2 meter lange. Vi fikk selvsagt anvist parkeringsplass i 8 etasje som er på taket og måtte kjøre oppover en spiral med 3 cm klaring foran og bak bilen. Det pep og skrek i alle parkeringssensorene på bilen. Lett å skjønne at italienerne kjører rundt i Fiat 500 eller Fiat Punto og trives med det. Da vi kom opp på toppen av parkeringshuset måtte vi legge nøkkelen til bilen i frontruten og overlate ansvaret for bilen til en snuskete liten italiener. Håpet mitt var selvsagt at nå, nå skulle vi endelig bli kvitt den jævlige bilen, men det viste seg senere at det ble vi ikke…

Vi har vært i Venezia for noen år siden, men da kom vi sent på ettermiddagen og trodde vi hadde sett det meste etter en tur på noen hundre meter inn i hovedgaten. I dag gikk vi på kryss og tvers i timevis uten å krysse våre egne fotspor (14 456 skritt). Byen er stor med uendelig mange kanaler og broer. Jeg skrev vel at Venezia skulle ferdigglanes i løpet av dagen, men jeg tror vi må ta en tur til eller to før det er gjort. Lett å bli alvorlig forelsket i Venezia og Italia etter en sånn dag, terningkast 6. Vi avsluttet gåturen med øl, pizza, is og cappuccino (da ble gåturen utlignet med inntatte kalorier). Vel, det var kona som fikk et liters glass med øl, mens sjåføren fikk 0,33 med Cola Zero. Må innrømme at jeg var 50 % japaner i dag og tok 175 bilder, men omgivelsene var usedvanlig vakre. Poster 33 av dem her, men advarer mot overdose av kanaler og gondoler:

Nabolaget og Firenze

Nabolaget og Firenze

Fantastico! Så var vi i Sirmione!

Fantastico! Så var vi i Sirmione!