Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Fantastico! Så var vi i Sirmione!

Fantastico! Så var vi i Sirmione!

Etter en helsefrokost bestående av spekeskinke, syltynne skiver med hvit ost, gelé og en aldri så liten Panna Cotta med en klase jordbær på, pakket vi koffertene og ruslet ned i garasjen for å finne bilen. Fordelen med Citroën C5 er at den aldri blir stjålet, så den sto urørt og klar for dagens dyst. Nok en gang startet den og duvet oss ukontrollert av gårde med 4-5 italienere hengende på bakfangeren akkompagnert av”Hypnotisøren” av Kepler. Det er en eller annen som samarbeider med sønnen i familen om alle mordene, men det kommer jeg tilbake til når vi har kommet så langt i boka. Turen i dag ble bare på drøyt 2 timer og det passer ganske bra med setene i bilen. Begynner å få en blanding av gikt, feber og laktoseintoleranse av de setene.  Franskmenn har mye å lære av tyskere når det gjelder bil (bortsett fra Volkswagen da, de burde legge ned butikken sin i skam).Det er fortsatt litt vekslende vær og i det vi kjørte inn foran leiligheten i Sirmione, som vi har leid den neste uken, bøttet det virkelig ned. Kona hadde booket riktig uke og må få masse skryt for god surfing på hotels.com, leiligheten og beliggenheten er helt perfectimento. Terningkast 5,347.  Det ble en handletur for å kjøpe seige rundstykker og litt pålegg (gærningene har 100 hyllemeter med spekeskinke i en vanlig dagligvarebutikk, hvor godt er egentlig det mer enn et par ganger i året?), samt prosecco og øl. Har du balkong må den brukes til noe fornuftig. Etter en lett lunsj, tok vi bena fatt og ruslet de 6234 skrittene (skritteller på Iphone) sammen med masse italienere, tyskere og et par danske og svenske turister, bort til sentrum av byen. Samlingspunktet i Sirmione ligger helt ytterst på halvøya og er litt av en perle. Her svømmer det over av elendige tilbud på all verdens krimskrams, men også fantastisk god iskrem. Er det noe italienerne kan så er det iskrem. Sikkert 20-30 forskjellige iskrembutikker innenfor et dårlig steinkast. Vi ruslet gjennom byen på kryss og tvers, lot oss overtale til å spise en is (Diplom Is, gå hjem og vogg!) og satt oss ned på torvet sammen med noen hundre andre isspisere. Akkurat nå har feriefølelsen kommet snikende, det kjennes ganske greit ut. I det vi startet på de 6234 skrittene hjemover igjen begynte det å regne litt, ikke mye, men så mye at de veldig feminine italienske mennene stod under tak for å beskytte hårsveisen og de nypressede buksene sine, kom igjen a jenter, er det sånn gutta skal være?

I morgen sier Yr at det blir litt regn midt på dagen, men at det er fint vær i Venezia, så vi satser på at bilen starter og tar oss til Venezia i løpet av formiddagen. Vi har vært der før, men kom så sent på dagen at vi ikke ble helt ferdig med glaningen. Vi satser på at Venezia blir ferdigglant i morgen.

Her bor vi i andre etasje

Båten står ikke helt i stil til kåken. Kåken vant klart!

Aligatoren dukket dessverre rett før jeg rakk å ta bilde

Sanseporno

Vakker brud med slesk italiener

Borgen ved inngangen til bysentrum

Tordenvær på gang

Venezia...magnifico!

Venezia...magnifico!

Det ble Italia

Det ble Italia