Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Det ble Italia

Det ble Italia

I natt bodde vi i et forvokst Tyrolerhus som i tillegg til å være hotell også var selskapslokale. Helt greit rom, selv om det ikke var brukt en krone på vedlikehold siden det var nytt, sånn ca for 40 år siden. Herlig med skikkelig blå gjennomfarget servant og oransje blomstrede fliser på badet. Men det var det selskapslokale da. I går kveld fylte Heinz eller Kurt eller hva han het rundt år, så da var det fest. De fleste som har bodd på campingplass eller vært i Syden (hvor pokker er egentlig det?) i nærheten av tyskere, vet hvor høylytte de kan være og det var intet unntak i natt. En full tysker som ikke slipper helt til med alt han har å si rundt bordet, hever stemmen slik at han høres ut som en norsk nyutdannet sersjant på første oppstilling. Det var allsang og skråling til langt ut i de små timer. Sånn passe trøtte kravlet vi ned fra rommet vårt, passerte selskapslokalet hvor det veltet ut en stank av øl, spy og tyske gloser og satte oss i bilen. Etter en rask Fader vår vridde jeg på nøkkelen og nok en gang startet bilen. Vi var innom den tyske versjonen av Expert i går og kjøpte oss en bluetooth høytaler (JBL Flip 3, terningkast 6) for å høre på lydbok underveis. Jeg regnet jo med at det var muligheter for bluetooth tilkobling av telefonen eller i det minste en AUX-kontakt i leiebilen, men det var før vi tapte i bil-lotteriet.  Vi hørte på "Hypnotisøren" av Lars Kepler og ble fanget helt av historien slik at vi ikke la merke til at vi kjørte gjennom Brenner-passet og inn i Italia. Jeg våknet først av hypnosen da jeg kikket i speilet og så at italierne fortsatt ikke har lært å kjøre bil, men holder en avstand på 40-50 cm i 120 km/t.  Men jeg liker italienernes evne til å leve litt farlig og gi litt f. Det er alt for lite av det i hverdagen med HMS, risikovurderinger og sikker jobbanalyse før du tør å kikke ut av vinduet om morgenen.

Samme kveld som vi kom til Garmisch booket kona neste hotell i Trento litt nord for Gardasjøen i Italia. Skikkelig fancy hotell hvor alt er hvitt, sterilt og nytt (også kalt sjarmløst). Det eneste problemet med bookingen hennes var at hun booket rommet for samme natten som vi prøvde å sove i Garmisch... Men pytt pytt sånn skjer, vi får se i morgen om vi må betale for 2 netter. (PS: Er det noen som vet hvordan de første symptomene på Alzheimer er?)

I morgen reiser vi videre sydover, men ikke langt. Vi skal holde oss rundt Gardasjøen den neste uken og har booket en leilighet i en uke. Hvilken uke kona har booket vil vise seg i morgen!

Garmisch by night

Her respekteres skilt og fotgjengere høyt!

Trento

Livlig gateliv i Trento

Gågata i Trento-en av dem

Et til fra Trento

Fantastico! Så var vi i Sirmione!

Fantastico! Så var vi i Sirmione!

Vi fortsetter sydover i full fart, eller?

Vi fortsetter sydover i full fart, eller?