Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Vi fortsetter sydover i full fart, eller?

Vi fortsetter sydover i full fart, eller?

De bygger en ny utvendig heis på hotellet i Werdingen, så i dag våknet vi 07:14 av at Strojan og Bollsjeck begynte å hakke i jorda utenfor vinduet vårt. Jada, det er polakker som gjør alt bygningsarbeidet her også. Kona har problemer med termostaten, så vinduer må være på vidt gap både sommer og vinter, noe som indirekte inviterte oss med på første arbeidsskift med denne heisen. Jeg smekket igjen vinduene så hardt at polakkene trodde at Hitler var tilbake og løp til alle kanter. De kan også ha trodd at det var immigrasjonsmyndighetene, men det er jeg litt usikker på.

Det er tidlig i feriesesongen så i dag var det bare vi som skulle spise frokost.  Nesten like bra frokost som hjemme, terningkast 4,78. Etter frokost satte vi oss i den franske frosken, ba en kort Fader vår og vred på nøkkelen. Bilen startet! Herlig og uventet. Vi tok en kjapp avgjørelse på morgenkvisten, rett etter at heisskiftet hadde startet, og bestemte oss for å kjøre Deutsche Alpenstrasse. Vi kjørte autobahn noen mil sydover og klarte å tyne den franske frosken opp i 200 km/t (noe bilen og kona satt sånn passe pris på) før vi svingte av mot de tyske alper. Litt lurvete vær i dag med noen regnbyger underveis, så det ble ikke så mange stopp, men registrerte at vi kjørte gjennom mange fine småsteder som kunne være verdt en kort spasertur. Vi booket et rom i Garmisch Partenkirchen et stykke opp i lia og på motsatt side av den berømte hoppbakken. Jeg prøver febrilsk å riste stemmen til Arne Scheie ut av hue, der han gnager om hvem som gjorde hva i den forbannede hoppbakken for uinteressant mange år siden. Håper det blir stille fra Arne når vi forlater stedet i morgen tidlig. Blogg uten matprat går ikke, så i kveld tok vi turen ned i byen og spiste klassikeren schnitzel med ymse tilbehør. Syyykt store porsjoner, så halvparten gikk tilbake til kjøkkenet og sikkert ut igjen til neste mann. God usunn grisemat, terningkast 3,99. Blir litt grinete av at det er så fint vær hjemme, så i morgen setter vi kursen (kanskje) rett sydover mot Italia. Vi gidder ikke å sitte for lenge i den franske frosken, så jeg regner med at vi ender rundt Gardasjøen eller noe sånt.  Yr bestemmer!

Medvind og slakk nedoverbakke

Langs alpeveien

Bra vedlikeholdte hus i Garmisch

Restauranten som serverte god grisemat

Midt i Garmisch

Og enda et bybilde av Garmisch

Hoppbakken til Arne

Det ble Italia

Det ble Italia

Holy macaroni! Det er 3 uker ferie!

Holy macaroni! Det er 3 uker ferie!