Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Holy macaroni! Det er 3 uker ferie!

Holy macaroni! Det er 3 uker ferie!

Litt før 8 trillet vi koffertene inn i heisen, kjørte 3 etasjer ned og tok fatt på de 5-6 minuttene bort til togstasjonen på Lillestrøm. Toget var i rute (kryss i taket) og Gardermoen var sånn passe full. Kona ble nok en gang plukket "tilfeldig" ut og befølt av en småkåt lekepoliti i sikkerhetskontrollen, så alt var som det pleier. Neste gang skal jeg sjekke om hun ber om å bli befølt eller hva det er som gjør at det skjer hver eneste gang. Jeg vet at hun liker menn i uniform, så NOE sier hun nok. Herlig med terminalene som begynner på E på Gardermoen, for da må du ned på bakkeplan og stues inn i en leddbuss hvor du kjenner ånden og alle leddene til dine medpassasjerer mens du står som sild i tønne. Hørt om å kjøre flere turer eller bruke flere busser Avinor???? Det går ikke 200 passasjerer i én buss, selv om alle hulrom fylles!!! Nok om det. Flyet var smekk fullt og etter 2 timer med en hostende kols-pasient på setet bak, en svetteluktende ung dame foran, en tørr brownie og en kopp lunken Nescafe, landet vi i München. Etter "keine ordnung muss sein" på flyplassen, med avgang og ankomst gjennom samme trange lokalet og koffert-rot, satte vi kursen mot AVIS-skranken for å hente leiebilen. Klok av skade fra forrige leiebil-blunder i Skottland, hadde jeg bestilt og betalt bilen på forhånd. Satt hjemme å så på AVIS sine biler i premiumklassen med bilder av blanke Mercedeser med automatgir og stjerne på panseret, men fikk utlevert en Citroën C5. Bilen er ny og har automatgir, men der stopper det. Citroën blir aldri en premiumbil, punktum! Automatkassen har 6 gir, men har skiftet til 3. gir allerede ved 45-46 km/t. Fikk tynet den franske frosken opp i 185 km/t på autobanen, men der stoppet det. Bilen wobbler og viner som en stukket gris. Terningkast 2. (får 1 ekstra fordi den er fin i lakk & trekk som dem sier på Toten) Nå høres det ut som om jeg er en skikkelig grinete gubbe på tur, men neida! Like blid! Vi har ferie, sola skinner og vi har faktisk ikke peiling på hvor vi skal. Vi har bare booket et hotellrom foreløpig, nemlig i Wertingen litt nordvest for München. I dag kjørte vi nordover fra flyplassen og til Ingolstadt for å handle litt i Ingolstadt Village. Her er det samlet en haug med fancy butikker med merkeklær inne på et ganske stort område. Det ble bare litt småtteri og en porsjon eggenudler med høne(!) (terningkast 2), før vi fartet videre. Nå blir det sjekking av været med Yr (selvsagt, eneste som duger!), så ser vi om bilen starter i morgen og hvor langt vi kommer!

Fransk frosk

Ingolstadt Village

Torget i Wertingen

Fargerike hus i Wertingen

Et kunstverk av eksosrør og potter-ikke veldig imponerende

Fortsatt Wertingen

Maks høyde på turen

Mange flybevegelser rundt München, men traff ingen

Cruising speed Boing 737-800

Landing speed

Vi fortsetter sydover i full fart, eller?

Vi fortsetter sydover i full fart, eller?

Seahouses - så hemmat

Seahouses - så hemmat