Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Seahouses - så hemmat

Seahouses - så hemmat

Siste dagen i Skottland krysset vi grensen over til England og den lille perlen Seahouses. Ingen lang kjøretur fra Edinburgh, men sånn cirka 1 time og femti minutter i en Ford Focus med strikkmotor. Litt usikker på hvorfor akkurat Seahouses, men tror det var bildene som dukket opp i Google som var avgjørende. Slott, sandstrand og noen båter: Let's go!

Det er lite å se fra motorveien i Skottland/England også. Ligner veldig på alle andre motorveier bortsett fra at midtrabatten er på feil side av bilen. Kjører du av motorveien er det en drøss med svingete smale veier som er langt morsommere å kjøre. Men i dag hadde vi et litt stramt program med to deadlines. Den første var å levere leiebilen i tide, den andre var å rekke flyet hjem, så det ble motorvei det meste av veien til Seahouses. Landsbyen lever i hovedsak av turisme og fiske. Turistene kommer for å se på de lange sandstrendene, slottet i Bamburgh og ikke minst la seg frakte ut til Farne Island i ombygde fiskebåter for å se på sel og fugler. Da vi kom var det så varmt at det var fristende å kaste ytterjakka og folk satt ute å spiste og drakk (folk gjør jo ikke noe annet) i solskinnet. 1 time senere haglet det og folk forsvant som dugg for solen. Det gjorde for så vidt vi også, slik at vi rakk å kikke litt på slottet i Bamburgh og ta en cach. Fantastisk sandstrand langs hele kysten, men jeg er litt i tvil om det blir varmt nok til å bade i Nordsjøen her. Ser egentlig best ut på bilder.

Etter en time eller to i Bamburgh satte vi oss i bilen igjen for å kjøre til flyplassen. Det er mange som pendler frem og tilbake mellom Edinburgh og Glasgow, så det er lange køer over alt i rushtiden. (horfor kan de ikke bare bytte jobber med hverandre?). Intet unntak i dag, men vi rakk utleie-pusheren med god margin. Lurer på hva det hadde kostet oss å komme 10 minutter for sent?

Så en liten oppsummering av Skottland og påsken 2016:  Påsken 2016 var tidlig, egentlig litt for tidlig for en sånn tur som vi liker (har du mild ADHD må du stadig være i bevegelse!). Mellom 3-7 grader er kaldt når det samtidig blåser ganske mye og ofte. Tipper slutten av april er langt bedre værmessig, men da må man vente til 2038 hvor 1. påskedag er 25 april. Det er lenge å vente på en påsketur til Skottland. Det er kjempevanskelig å kjede seg i Skottland, masse puber, kirker, slott, kanaler, småbyer og andre severdigheter. Vi måtte nok vært her et par uker til for å få med oss det meste i nærområdet og selvsagt enda lenger for å få med Isle of Skye, Inverness og Aberdeen som jeg trodde vi ville rekke. Egentlig burde vi lært av Europaturen vi hadde med bil for noen år siden hvor vi var innom 10 land på 13 dager, men det ser ikke ut som vi har lært noe som helst. 

Så hva har vi lært da? Hvis du kjøper ny GPS 2 uker før avreise for å ta den med på tur: Ta den med... Bestill leiebil på nettet hjemme i god tid før avreise, sjekk også at du har valgt de forsikringene du trenger, hverken mer eller mindre. Utleierne er noen sleipe hunder som prøver å prakke på deg masse du ikke trenger. Mye er dekket av reiseforsikringen du allerede har. Skal du leie bil, tenk da på at du skal finne parkeringsplass til bilen om kvelden. Vi bodde 3 kilometer fra sentrum av Edinburgh og hadde fin parkeringsplass på utsiden av hotellet, men tenker med gru på hvordan vi skulle fikset det hvis vi bodde nærmere. Ta med regnjakke, ullgenser, singlet og shorts - været skifter ekstremt fort! Er du vegetarianer, veganer, eller driver med annen ekstremsport innen mat, styr unna alle pubene. I hovedsak serveres det fritert grisemat over alt. Vi så noen få steder hvor de holdt på med noe fitness-mat-greier, men det var mer mat for dyr enn mennesker. Haggis smaker gugg, det er ferdig snakka! Terningkast 1.

Vi er ikke ferdig med Storbritannia, så kanskje neste tur blir litt lenger sør, kanskje til Torquay eller enda lenger sør-vest. Det eneste som kan stoppe videre utforskning av Storbritannia er IS og da snakker jeg ikke om Diplom IS, men gærningene med bombebelte og trua på at det er bedre å være død enn levende.

Time will show :-)

 

Fiskehavna i Seahouses

Mer fiskehavn

Lavvann

Krabbejakt

Typisk engelsk landsby

Noen har gått av seg den grønne crocsen i guffa

Bamburgh slott

Laaange sandstrender...

...I begge retninger

Noe gammalt igjen

Holy macaroni! Det er 3 uker ferie!

Holy macaroni! Det er 3 uker ferie!

Turen til Isle of Skyes gikk i dass...

Turen til Isle of Skyes gikk i dass...