Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Ford Focus og Old Course at St. Andrews

Ford Focus og Old Course at St. Andrews

Steike så kaldt det kan være på en bussholdeplass. Regnet klasket i bakken og spratt opp og innmellom knappene i jakken min og oppover de overtrente sexy leggene mine. Vinden ulte og den velfriserte hårsveisen min stod til alle kanter. Det var sånn dagen startet på vår tur ned til byen for å ta trikken til flyplassen i dag. Vi skulle ikke hjem, men stikke innom "Edinburgh Car Rental Center" som ligger rett ved flyplassen. Været har mildt sagt vært skiftende og da snakker vi nesten fra minutt til minutt. Akkurat i det du har tatt på deg shorts og singlet er det på med anorakk og stillongs. Ganske slitsomt i lengden!

Det med leiebil er litt morsomt, for du blir grunnlurt hver eneste gang. Den bilen som egentlig skulle koste 150 pund for 4 dager endte på 367. Det var masse babbel om høysesong og hvis vi ikke fortet oss å bestemme oss ville prisen stige til himmels og litt over det. Også er det klart du må forsikres mot alt mulig..., men så er det jo en egenandel på forsikringen mot alt mulig og den må du jo forsikre deg mot. Også er det ekstra hvis kona skal kjøre (det er kanskje den som er lettest å skjønne) og ekstra hvis du er for ung eller for gammel. Tilbud om å slippe å etterfylle bensin, du betaler da for en full tank til markedets høyeste bensinpris og må prøve å levere bilen med så lite bensin som mulig slik at det lønner seg for deg...artige argumenter fra utleiefirmaer som gjerne vil flå deg levende hvis det lønner seg. Vi leide med oss en GPS i tillegg og det kostet like mye som å kjøpe en ny en. Eneste forskjellen er at på en ny hadde du ikke fått varsel om at "kartet ditt er utdatert og er mer enn 40 måneder gammelt..." Err'e mulig? Men vi betalte alt de skulle ha, smilte og takket for godt snyteri. På parkeringplassen ventet en Ford Focus med strikkmotor og manuell girkasse, men med et godt varmeapparat som alene var verdt 367 pund i dag :-)

Vi trodde vi skulle ta turen opp til Isle of Skye, men etter halvannen time på motorveien så vi en liten idyll på høyre side av motorveien. Det var en liten forstad til Perth med et lite serveringssted som het "Chattan Tea Room and Post Office". Vi hadde ingen brev å poste, men ble selvsagt fristet av et ekte tea room hvor det sto "homemade" over alt. Og det var "homemade" og den eldre damen som eide stedet minnet meg om min egen bestemor der hun gikk rundt og serverte og passet på at alle gjestene hadde det bra. Terningkast 6 for en scones skal mye til, men her snakker vi kombinasjon mat, atmosfære og noe ekte. Finnes ikke så mye av det lenger. (fy steike så gammel jeg har blitt!)

Reisemålet ble brått endret til Saint Andrews for å slippe å kjøre resten av dagen. Det tok en halv evighet å hente leiebilen og skrive under en telefonkatalog med underskrifter og erklæringer, så klokken hadde allerede tatt 15 runder etter midnatt. Vi kjørte avgårde på smale veier og bannet og svertet over alle som kjørte på feil side av veien. Kona pleier å sovne rett etter at bilen starter, men i dag var hun våken og bekymret seg for at jeg skulle kjøre på noe fordi jeg lå alt for langt til venstre i veibanen. Som trangsynt og blind på ett øye synes jeg heller hun skal applaudere at vi i det hele tatt hadde kommet så langt som vi gjorde, men utakk er verdens lønn.

Det var fortsatt svinkaldt da vi ankom Saint Andrews, men det gikk litt over da vi parkerte foran St. Andrews Old Course Hotel på det som er regnet som en av verdens eldste og definitivt den mest kjente golfbanen i verden. Her har man drevet med golf siden 1400 tallet. Vi snek litt rundt i resepsjonen og ble møtt av en som vi trodde skulle kaste oss ut, men han var veldig hyggelig og sendte oss opp i heisen i 4 etasje for at vi skulle kunne gå ut på takterrassen for å ta noen bilder. Kjempefint hotell med magisk utsikt utover golfbanen og det legendariske hull 18 med steinbroen og greenen helt inne ved husveggen på klubbhuset.

Vi ruslet opp i byen og fant nok en pub, denne gang "The Central" og spiste fish & chips. Den ble servert med erter, karrisaus(!) og brødskiver. Rar miks, men godt var det. Mulig det var på grunn av det kalde været, men vi rapper til med terningkast 4,37.

Vi har leiebilen helt til vi reiser hjem på onsdag kveld, så i morgen blir det nok en ekspedisjon på feil side av veien i en Ford Focus.

Tea room og postkontor utenfor Perth

Herlig atmosfære

Ford Focus til prisen av to og en halv

Forstad til Perth

Old Course Hotel at St. Andrews

Fantastisk linksbane

Det gamle klubbhuset og innspillet til hull 18

Fruen på hotellbesøk

Ikke lenge før banen åpnes

Pikene på broen

Saint Andrew by

Enhver blogg må ha matbilder, her er dagens fangst fra St.Andrews: Fish & Chips med karrisaus

Mer by

Og enda mer

Også noe gammelt til slutt

 

 

Jakten på metallhestene

Jakten på metallhestene

Glasgow i regnvær

Glasgow i regnvær