Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Himmel & Havn i Ballestad

Himmel & Havn i Ballestad

 

På Vestvågøy i Lofoten ligger det et lite sted som heter Ballstad. Jeg tipper det har vært, eller er, en diskusjon om stedet heter Balstad eller Ballstad, i alle fall blir det skrevet på begge måter rundt omkring i bygda. Jeg tror nordlendingene misforstår noe her. Det er ikke den debatten dere bør bruke energi på, det hadde vært mye viktigere å få bort en E, hvis alternativene hadde vært Ballestad eller Ballstad. Ballstad eller Balstad spiller nok bare en rolle for Bærumsfolk som gjerne vil kalle stedet baaalstad med en L og mange A'er.

Men hva var det jeg egentlig skulle skrive…? Jo,  vi skulle spise middag på Bal(l)stad, nærmere bestemt på et sted som heter Himmel & Havn.  Det var ikke vårt påfunn, men Trip Advisor sendte oss dit.  Vi gikk inn i de ganske stilige lokalene som var i typisk retrostil blandet med saker og ting fra garasjesalg  rundt om kring i Lofoten. Vi satte oss ved et bord og ble møtt av en søt servitrise. Det heter sikkert serveringsperson eller noe sånt, men det var en servitrise!

 

Servitøsen:  ”Ønsker dokk noko å spise, eller skal dokk bare drekke?”

Vi:  ”Ehh…vi tenkte vi skulle spise middag!?”

Servitøsen:  ”Det var koseIeg, I dag har vi kvit feskesuppe eller bacalao”

Vi: Okeeey,…ehh…nå spiste fruen fiskesuppe i går og bacalao er ikke favoritten, men vi kan gjerne komme tilbake å spise i morgen, hva er det på menyen da?”

Servitøsen: ” I morgen har vi rød feskesuppe og bacalao”

Vi:” Og søndag er det kvit…”

Servitøsen: ”Ja søndag er det kvit feskesuppe og bacalao

 

Vi begynte å kikke oss rundt oss for å se om det var et kamera der, kødda hu med oss?

Trip Advisor hadde 16 anbefalinger, noe som sikkert tilsvarer størrelsen på eierens familie.

Det ble Peppes pizza i Leknes isteden.

 

Men før vi kom til middagen tok vi en tur ut til Stamsund og kikket litt. Vi tok noen geocacher langs veien og kjørte litt hit og dit. Det var regnvær, ellers hadde vi selvsagt løpt fra sted til sted. Da vi kjørte gjennom Stamsund så fruen et galleri med en kul gitar påmalt en parodi av ”Skrik”.  Etter litt frem og tilbake, fruen var frem, jeg var tilbake, gikk vi bort til galleriet og ringte på døra. Eieren, som viste seg å være Ulf M (Ulf Steinar Melkstavik), en lokal litt eksentrisk billedkunstner, tok oss i mot med åpne armer og ga oss en guidet tur rundt i galleriet sitt. En utrolig morsom type med mange artige historier på lur.  Han hadde hatt besøk av Ari Behn og Stein Winge og begge hadde kjøpt bilder av ham og skrevet en hilsen på et gult piano han hadde i galleriet. Ari hadde selvsagt skrevet halvparten på latin for å skjule hvor utrolig teit han er. Ulf M hadde hengt opp alt som var skrevet om ham i media og det var faktisk ganske mye. Vi fant også noen bilder vi hadde lyst på, så vi gjorde en avtale om at vi skulle komme tilbake senere i uken med kontanter. Kortleser eller regnskap tror jeg neppe den mannen kaster bort tiden sin på. Han er for øvrig samme mann som lett bedugget kom hjem fra puben ”Mannefallet”, som ligger like ved galleriet, kastet litt ”papir” i ovnen og tente på. Det viste seg dagen etter at han hadde kastet 15 000.- i cash rett i ovnen…

Her er en liten You Tube film om fyren:

 

I morgen har vi leid en båt for å prøve fiskelykken., om det blir noen lykke, vil vise seg her på Instabook i morgen :-)

Galleri Ulf M

Kul gitar

Himmel & Havn - litt av interiøret

Tigger i flukt

Ved Stamsund

Langs veien til Stamsund

Ballstad med kunstverk på 2 mål på veggen til verftet

Ekkel type

Fargerike rorbuer i Ballstad

Buksnes kirke i dragestil fra 1905

Etter oppfordring fra mutter'n: Her er den japanske bøtta. Tåler 150 Kg, så denne kan JEG stå på!

Raymond, Staysman og Lazz

Raymond, Staysman og Lazz

Ich bin ein lofotianer

Ich bin ein lofotianer