Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Torghatten og service i Bodø

Torghatten og service i Bodø

Etter frokost i dag kjørte vi 12 kilometer på veier som jeg bare har sett Postman Pat kjøre på. Den smale svingete veien endte opp på en parkeringsplass hvor halve bobil-mafian satt og ventet på bedre vær for å ta en tur opp til Torghatten. Vi er jo ekte vikinger, så tross regn og glatte steiner krabbet vi oss opp til hullet i Torghatten. Egentlig ikke så veldig imponerende, for på vei opp møtte vi noen kinesere med blomstrete slagstøvler og paraply på over 110 år på vei ned. De nikket og smilte med masse tenner i munnen. Det er bra ikke Torghatten ligger på Sunnmøre, for da hadde det nok stått en bom eller en billettbod ett eller annet sted, men vi hadde nok betalt uansett for dette var rart & kult. Så også at Olav Rex og en eller annen Harald hadde vært der i 1963.

Som skrevet så bøttet regnet ned og E6 ble valgt helt til Bodø. Etter å ha kjørt forbi 21 bobiler, 13 campingvogner, 8 overnervøse kjerringer som kjørte i 40 og 7 timer og 30 minutter, kom vi omsider til Bodø. Vi tar Kystriksveien fra Saltstraumen på vei sørover igjen om et par uker. Da skal det nemlig bli bra vær så jeg i kaffegruten på hotellet. Veldig bra hotell igjen med utsikt ut mot gjestehavna. Dessverre var det ingen som falt i sjøen eller krasjet i brygga så vidt vi kunne se.

Vi spiste på Bjørk og ruslet litt rundt i byen og endte opp med en øl på Sydøst pub på brygga. Traff en veldig hyggelig ung dame som slapp oss opp på taket av bygningen pubben lå i for å ta bilder. Dama var fra Lofoten, så vi fikk også noen tips til hva vi burde få med oss på turen. Kjempeservice! Terningkast 6!

Fruen i hullet, hvis det er lov å si...

Ut mot havet på andre siden

Det ligger en gård på nedsiden av hullet ut mot havet

Sporty fjellgeit

Bilde mot Brønnøysund

Gjestehavna i Bodø

Thon hotell Nordlys

Rådhuset i Bodø, ett knepp opp fra Brønnøysund sitt

Bodø Domkirke

Bodø/Nyholmen fyrstasjon-nedlagt i 1907

Innseilingen til Bodø

Scandic hotell

Mye trafikk i havnebassenget sent på kvelden

Dieselpåhengsmotor...ikke sett før

"Grace" i Bodø havn

23:30-fortsatt lyst i nord

Indre havn

En by i kaos

En by i kaos

Stedsnavn og sjeleløs by

Stedsnavn og sjeleløs by