Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
Stedsnavn og sjeleløs by

Stedsnavn og sjeleløs by

Det ble frokost på hotellet rett etter klokken 9 i dag. En av de svenske trillingene hadde ansvaret for frokosten også, så her snakker vi om flinke og arbeidssomme karer. Grei frokost og god underholdning gjennom smörgåsarna: Pensjonistene ved nabobordet diskuterte ganske høylydt "turbaniseringen" av Norge.

Vi tok deler av "Den gylne omvei", men ble egentlig ikke veldig imponert over resten av veien. Etter noen få kilometer på E6 tok vi av mot Namsos og Kystriksveien. Noen ganger dukket veien ned mot sjøen med tildels "wow-faktor", men vakkert ble det egentlig ikke før vi kom oss av fergen i Sømna kommune. Da dukket det opp noen skikkelige prospektkort ganske umiddelbart. Dessverre var det ikke mulig å stoppe for å ta bilder, men de sitter allikevel på netthinnen. Norge er et vakkert land!

I vår ferd nordover sitter jeg stadig og leser skilt med stedsnavn som er utrolig fantasiløse og kjedelige. Kjører vi forbi noen fjell heter stedet Berg, passerer vi en vik heter det Viken eller Vik, over en bekk så er det Bekkevold eller Bekkestad. Før vi dro nordover kjørte vi forbi en stor illeluktende søppeldynge hvor det stod en gjeng rusa NAV'ere i ring og gryntet, det stedet het selvfølgelig Vålerenga. Men hvor blir det av fantasien og litt mer smell i stedsnavnene? Når kommer vi til Carpaccio, Cheselonga eller Grand Fantastico? Vi kom ikke til noen av de stedene, men tvert i mot Brønnøysund og det kjente spisestedet "Spisested" på brygga...herregud for et sted! Da mener jeg både Brønnøysund og "Spisested". Brønnøysund er totalt sjeleløst, faktisk så sjeleløst at Brønnøysundregisteret er høydaren. På "Spisested" ble vi møtt av en dame som kunne fortelle at fisken ikke var frossen og heller ikke fersk..., hva er det igjen da? gammel?? Vi endte opp med hamburger (litt blek karbonade) og fritert tørr kylling.

"Spisested" får terningkast:

Vi bor på et ganske nytt Thon hotell som ligger i sentrum? (hvor er sentrum i Brønnøysund?) Hotellet er veldig bra, så vi holder nok ut til i morgen. Planen har egentlig vært å fortsette langs Kystriksveien, men i morgen er det meldt regnvær, så da tar vi E6 til Bodø. Vi skal være i Lofoten på lørdag, så det blir 2 dager med ca 40 mil-ish om dagen. Grei skuring!

Skarnsundbrua mellom Inderøy og Inderøya

Fergen mellom Lund og Hoflesja

Brønnøysund

"Spisested"

Rådhuset i Brønnøysund

Brønnøysundregistrene

Thon hotell BrønnøysundTorghatten og service i Bodø

Torghatten og service i Bodø

Den gylne omvei

Den gylne omvei