Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
8. juli 2013

8. juli 2013

Dagens reiserute

Dagens reiserute

Livlig på sjøen i dag

Livlig på sjøen i dag

Fin eiendom

Fin eiendom

Rolig vind i starten av etappen

Rolig vind i starten av etappen

Vinden tok seg kraftig opp

Vinden tok seg kraftig opp

På plass i Arendal

På plass i Arendal

Her ble Arbeiderpartiet stiftet 21. august 1887

Her ble Arbeiderpartiet stiftet 21. august 1887

Fint & maritimt i Arendal

Fint & maritimt i Arendal

Sundet mellom byen og Hisøy

Sundet mellom byen og Hisøy

Nidelven

Nidelven

Litt etter klokken 10 gjorde vi båten sjøklar (ryddet vekk Tassimoen og vaffeljernet) og satte kursen mot Grimstad. Det var meldt 10 m/s fra sydvest, noe som betyr god fart i ryggen. Da vi kom utenfor Kristiansand økte vinden til 12-14 m/s og både farten og bølgene økte. Ganske frisk seilas med 9,5 knop som høyeste hastighet. Ikke alle ombord var like happy med vinden, noe som er ganske forståelig når båten danser avgårde i en ustyrlig quickstep.

To seilbåter på samme kurs = regatta. Denne gangen hadde jeg en seiler ganske langt utenfor meg som også var på vei mot Grimstad. Han valgte å gå langt ut for å slippe å slå flere ganger enn oss, som gikk ganske nærme land. Vi kom 7-8 minutter før inn til Grimstad og var ganske happy helt til jeg så at det var en gammel pram av en seilbåt på 33 fot med utblåste seil. 

I Grimstad stod det en overivrig havnevert å kauka og skreik om hvor det var ledig plass og hvor vi skulle ligge. Han ville at vi skulle dykke ned til en bøye som lå en meter under vann og legge oss utenfor moloen med vinden midt i mot. Glem det! En ekte gjøk som heller burde plukke jordbær. Vi snudde rundt i havna og bestemte oss raskt for å fortsette til Arendal. Vinden løyet mer og mer og det ble en behagelig seilas i 5-6 knop. Da vi svingte rundt Hisøy og inn Galtesundet ble vi møtt av fønvind og merkbart høyere lufttemperatur. Litt som å gå ut av flyet på Kanariøyene i januar. Ganske rart. Det var masse båter i gjestehavna, men vi fant en plass et par hakk innenfor plassen vi hadde for snaut 3 uker siden.

I dag har det vært så varmt at man nesten skulle tro det var sommer. Med så mye folk i havna har det vært god underholdning å se på båter og folk komme og gå. Det var bare frem med popcorn og sette seg til rette:

- Se på det selvhøytidlige paret fra Bærum som hverken hilser eller hjelper den usikre båtføreren som prøver å legge til i nabobåsen. Bare sitter der med en hoven mine og nipper til et glass Chablis. Vi hører ord som weekend, landsted, meg selv, oss, vi og vårt. Ganske typisk for den rasen.

- Se på paret som bærer 3 poser med tomme ølbokser til Kiwi for å returnere med en grønn handlevogn full av øl.

- Se på de tre Princess 58 båtene fra Ålesund som kjører baugpropeller og hekktrøstere frenetisk når vinden tar tak i det nærmest komisk høye fribordet og svinger båtene rundt. Båter til 10-12 millioner med høylytte fiskebåtredere med grusom dialekt bak rattet. 

- Se på nabobåten på 34 fot med 2 voksne, 3 barn og 3 hunder hvor far kjefter på mor som løper etter barna som løper etter hundene.

- Se på han i seilbåten som dundrer i brygga og kjefter på kona. 

I det hele tatt en ganske underholdende formiddag i Arendal.

Vi kunne jo ikke bare sitte å kommentere alt og alle (lurer på hva de sa om oss?), så vi fant frem syklene igjen og tok en cache-tur ut forbi Svinodden og ut på Hisøy. Ganske idyllisk langs Nidelven selv om 8 millioner blodtørste mygg jaktet på oss hele tiden. Vi fant 3 cacher, men lette etter 5-6. Vi var innom huset hvor Arbeiderpartiet ble stiftet i 1887 og plukket en cach i grunnmuren på utsiden. Litt vanskelig å holde motivasjonen oppe når du blir tappet jevnt og trutt for litervis med blod. Etter 3-4 timer ga vi oss og returnerte til båten rundt 23:30.

I morgen går turen videre uten at vi helt har bestemt hvor.

10. juli 2013

10. juli 2013

5. juli 2013

5. juli 2013