Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
6. juni 2014

6. juni 2014

Stjerneglimt i Læsø

Stjerneglimt i Læsø

Vesterø havn

Vesterø havn

2-3 spisesteder i havna

2-3 spisesteder i havna

Havneboms i Vesterø havn

Havneboms i Vesterø havn

Bikube med glasslokk-artig!

Bikube med glasslokk-artig!

Fin skov

Fin skov

Mitsubishi Miev-terningkast 1

Mitsubishi Miev-terningkast 1

Ut mot havet

Ut mot havet

Linjeveien er rett som en....linje

Linjeveien er rett som en....linje

Kilometervis med strender rundt øye

Kilometervis med strender rundt øye

Nå er oppholdet på Læsø snart over. Hvis ikke værmeldingen har lurt oss, reiser vi videre i morgen. Det har vært noen fine dager med geocaching til fots, på sykkel og i dag med el-bil. Vi har vært over hele øya, på flyplassen, golfbanen, saltmuseet, Skovhytten med gjennomsiktig bikube, Østerby, Byrum og rundt i vår egen havn Vesterø. Vi leide en Mitsubishi Miev og den ga følelsen av å “kle på seg” en bil. Som en litt romslig motorisert ytterjakke. Kjøreegenskaper som en gjennomsnitts trillebår. Stakkars den som kolliderer i en sånn “bil”. Terningkast 1.

Det er åpenbart mange som ønsker seg bort fra Læsø, vi har aldri sett så mange til salgs plakater noen gang. Tror du nesten kan banke på hvilket som helst hus og overta huset samme dag. Her får du et pensjonat for 890 000.- eller et hus for 5-6 00 000.-. (prisene er sikkert enda lavere hvis du vifter med penger) Mulig det skyldes at det bor mange eldre mennesker her ute samtidig som det er få jobber og neppe noen fremtid for dagens unge!? Det er grenser for hva man kan lokke turister med. Hvis jeg skulle bodd her ville jeg startet Dahls flytte- og begravelsesbyrå. Det kunne blitt bra med kroner de neste årene.

Danskenes feiring av sin egen nasjonaldag hadde jeg litt sansen for. Her har de tatt ut essensen av den norske feiringen, nemlig god mat og en god fest med mye drikke. De hopper lett over toget, alle trøstesløse taler, alle flaggene (de heiste ikke flagget i havna en gang!) og ikke minst alle bunadene fra krik og krok. Ganske fuktig fest i nabobåten med gitarspill, dans og grilling. Vi kom litt småslitne hjem etter en sykkeltur og ble invitert over, men takket høflig nei: Det er umulig å skjønne hva en danske sier edru, så hva da med en full en? Festen hadde holdt på så lenge at toppen var nådd og de fleste var på vei nedover. Ikke fristende. 

 

Det siger fortsatt båter inn i havna som snart er full. Havnevakten påsto at det var en tradisjon blant de fastboende på Jylland å ta båten ut til Læsø i Pinsen og at det vanligvis ble fullt her. Vi sikter nok på Seby i morgen selv om det er jazzfestival der, Jazz er noe dritt, så det er sikkert ikke så mange der.

8. juni 2014

8. juni 2014

3. juni 2014

3. juni 2014