Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
5. juli 2013

5. juli 2013

Dagens rute

Dagens rute

Fiskeseiling forbi Ny-Hellesund

Fiskeseiling forbi Ny-Hellesund

Barnerov

Barnerov

Mer folk i gjestehavna denne gang

Mer folk i gjestehavna denne gang

Den ytre urolige brygga er også ganske full

Den ytre urolige brygga er også ganske full

Potensielle st. Hans bål i kanalen

Potensielle st. Hans bål i kanalen

Flott beboerområde langs sjøen

Flott beboerområde langs sjøen

Gi meg en bøtte og en spade og 5 minutter...

Gi meg en bøtte og en spade og 5 minutter...

Si 10 minutter på denne da

Si 10 minutter på denne da

De sprayet på en limblanding for å holde det sammen, er ikke det juks?

De sprayet på en limblanding for å holde det sammen, er ikke det juks?

Kanalen mellom Odderøya og byen

Kanalen mellom Odderøya og byen

Stolte gutter på hjemmelaget farkost

Stolte gutter på hjemmelaget farkost

Ble litt oppmerksomhet

Ble litt oppmerksomhet

Kulturhuset Kilden

Kulturhuset Kilden

Flott arkitektur

Flott arkitektur

Tøffing og sjef i bukta

Tøffing og sjef i bukta

En av mange badedammer i Baneheia

En av mange badedammer i Baneheia

Utsikt fra Batteriet mot Oksøy fyr

Utsikt fra Batteriet mot Oksøy fyr

Bunker på Batteriet

Bunker på Batteriet

Brannvakthøyden i utkanten av Baneheia

Brannvakthøyden i utkanten av Baneheia

Et par dager siden sist, but here we go: Onsdag regnet det mer eller mindre hele dagen i Mandal. Vi tok en liten runde pr. sko på kvelden, men ellers gikk dagen med til Jo Nesbø. Torsdag tok vi av gårde i 10 tiden med kurs for Kristiansand. Ganske grått og hustrig men oppholdsvær. Vi er stadig glad for seilklærne vi kjøpte i fjor høst før vi hentet båten. De har vært ofte i bruk selv om vi snakker om sommerferie. Vi tøffet innaskjærs fra Mandal, rundt Skjærnøya og inn i Tregdefjorden. Veldig fin skjærgård som sikkert hadde vært enda finere i sol. Vi kjørte for motor helt til vi kom til Ny-Hellesund, da var det opp med forseilet og klart for fiskeseiling. Ikke hørt om det? Det er ikke noen form for trimming eller sløye seiltriks, men rett og slett en slapp trim av seil for å få riktig dorgefart. Vi skulle fiske! Vi fortsatte fra Ny-Hellesund og helt inn i Kristiansandsfjorden i 1-2 knops fart. Fangsten ble noe begrenset, vi snakker om 2 sei og en makrell i barnehagealder. Vi hadde nå brukt 2 evigheter på å nærme oss Kristiansand Gjestehavn og bekymringene om det var ledig plass begynte å gjøre seg gjeldende. På vei inn fjorden så jeg en Bavaria 37 som satte opp farten for å komme foran oss inn i gjestehavna, det skulle vi bli 2 om… Bavaria 37…29 hk Volvo Penta mot vår 54 hk Yanmar? Det kunne jo ikke gå. Vi skled inn 40 meter foran en lett irritert gubbe. Vi bakket inn i en bås ved siden av en gammel treseiler som jeg var noe engstelig for at jeg skulle knuse. Den irriterte gubben fortøyde ved siden av oss. Mye båter i havna denne gang, sist vi var her for 14 dager siden, var det mange ledige plasser. Tydelig at mange har startet ferien. Det ble en gåtur i byen i går kveld hvor det var mer liv enn i Oslo på en lørdags kveld. Masse folk i Markens gate. LSK spilte cupkamp mot Start (vant 1-0 selvfølgelig), så etter kampen dukket det opp enda flere. Ingen av dem var i særlig godt humør. Mange overfylte spisesteder sendte oss til Peppes for en småkald opplevelse på fortauet.

I dag har vi ligget som slakt på båten og gledet oss over sol og skikkelig varme. Herlig å bare kule'n ned en gang i blant. Etter middag hentet vi frem syklene og dro på cache-jakt. Vi tok turen over til Odderøya (“over” i denne sammenheng er over en 20 meter lang bru) og tråkket oss opp til “Batteriene” (skytestillinger fra 2. verdenskrig) på toppen av øya. Kjempe utsikt over Kristiansandsfjorden ut mot Oksøy fyr. Det er “Odderøya Live” festival denne helgen så det var mye folk og biler som surret frem og tilbake. Vi var også en tur innom Kolerakirkegården som ble etablert som karantenehavn i 1799. Det var ikke mange med kolera her i dag, men derimot en svane som “eide” området og tøffet seg veldig for at vi skulle pelle oss vekk. Fruen ble kjeppjagd opp av vannet etter en liten vasse-tur.

Etter Odderøya tok vi turen inn i Baneheia for å finne et par cacher der. Baneheia er et ganske så fint turområde som ligger kloss inntil sentrum av Kristiansand. Her er det badevann og turstier på kryss og tvers.

Vi skal være et par dager til i Kristiansand og nyte været og byen. Fortsatt en uke ferie igjen:-)

8. juli 2013

8. juli 2013

2. juli 2013

2. juli 2013