Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
31. mai 2014

31. mai 2014

En katamaran smyger seg forbi oss i medvind

En katamaran smyger seg forbi oss i medvind

Stjerneglimt i Hamburgsund

Stjerneglimt i Hamburgsund

Linjeferge OBS! OBS!

Linjeferge OBS! OBS!

Skagen Race-deltagere på vei hjem

Skagen Race-deltagere på vei hjem

Gutteturen til Skagen er snart over

Gutteturen til Skagen er snart over

Rut 8, kona eller båten?

Rut 8, kona eller båten?

Elin

Elin

Real trebåt

Real trebåt

Johnny på snarvisitt

Johnny på snarvisitt

Natten sniker seg på

Natten sniker seg på

Han våkna først! Naboen altså, jeg hadde et håp om å dra han ut av senga, fyllesyk og sjøsyk, men neida, gubben så både frisk og rask ut. Han flyttet sin Harmony 38 (skummelt navn hvis det krangles ombord) og vi skled udramatisk ut mellom båtene og ut Strømstadfjorden. Vi siktet på et fyr laaaangt der fremme, heiste seil og satte på autopiloten. 4-5 m/s  vind ga ca 4 knops fart. Ingen grunn til å holde seg fast med andre ord. Vi rigget opp hver vår “comfort Seat” (anbefales, terningkast 5 og en halv), fant frem Jo Nesbø, solkrem, kald drikke og briller. Deretter ble det 4 timer i sola.

Lettstekt og marinert i solkrem seilte vi inn i Hamburgsund, et ganske smalt sund med mange flotte eiendommer på begge sider. Påfallende mange BS-biler (Bææærum) foran de fineste eiendommene. Her har nok mange sett sitt snitt til å gjøre noen kroner og samtidig gjøre naboen sin et “hyss” og påført dem en langvarig kløe i form av en Bærumspamp som ny nabo.

Vi fant en grei plass på Hamburgø-siden mellom en svensk familie i en liten seilbåt og et eldre norskt par i en cabincruiser. Svensker har skjønt at det faktisk går an å ha en fergeforbindelse uten å stå klar med pengevesken og taksameteret og ikke minst bøter hvis du ikke betaler. Linefergen er gratis for alle.

En annen fordel med line, eller wirefergen er at den skaper mye underholdning for en som gleder seg over at andre driter seg ut. Ganske morsomt å sitte trygt i båten å se folk som gasser som gale for å rekke foran fergen før den starter, eller kaoset den skaper når alle må stoppe.

Denne helgen har det vært Helly Hansen Skagen Race med start i Åsgårdsstrand og mål i nettopp Skagen. Raskeste båt brukte litt over 13 timer på turen, noe som må sies å være ganske bra. Vi har snart seilt like lenge og ligger fortsatt i Hamburgsund… Mange av båtene har kommet gjennom sundet her i dag på vei hjem med ganske slitent mannskap.

Den sedvanlige sykkelturen er selvsagt unnagjort i nærområdet og mange idyller er avslørt. Det er utrolig mange små kriker og kroker som er som klippet ut av “Saltkråkan”. Vi dumpet opp i en dugnad i en havn på vår cachetur og hørte at både Preben fra Bærum og Gunilla fra Bohuslën deltok. Preben var veldig opptatt av hva som var “hans” eiendom og hva som var felleseiendom. De typene der fornekter seg ikke hverken hjemme eller borte.

Da vi kom tilbake til båten etter cacheturen hadde Noahs ark kommet, eller det var vel egentlig ikke det, det var Johnny (en god tidligere kollega) og ikke mindre enn 12 andre ombord i seilbåten “T´bars” som nå lå noen få meter foran oss på bryggen. Som vanlig hyggelig å treffe Johnny og samtidig hilse på dama med familie (stooor famile!). Navnet “T´bars” hentyder på barbesøk og “håll-i-gång”, noe som også var planen etter at de hadde handlet og skravlet litt på brygga.

I morgen fortsetter det fantastiske været sammen med oss mot Smögen. Vi ser an gjennomsnittsalderen i Smögen før vi legger oss der for natten, men er det 40+ blir vi nok liggende.

3. juni 2014

3. juni 2014

29. mai 2014

29. mai 2014