Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
30. juni 2013

30. juni 2013

Egersund til Flekkefjord

Egersund til Flekkefjord

Lady M ut Søragabet

Lady M ut Søragabet

Ærlig arbeid til sjøs

Ærlig arbeid til sjøs

Hidrasundet

Hidrasundet

Stjerneglim alene i den nye havna i Flekkefjord

Stjerneglim alene i den nye havna i Flekkefjord

Bybilde fra Lilleheia

Bybilde fra Lilleheia

Vakkert

Vakkert

Fin liten idyll-Flekkefjord

Fin liten idyll-Flekkefjord

Gågata

Gågata

Flekkefjord kirke er en trekirke fra 1833

Flekkefjord kirke er en trekirke fra 1833

Vi forlot Egersund på formiddagen med Flekkefjord som mål. Det var gunstig vindretning så seilene ble heist inne i havnen. En mindre seilbåt med fire unge gutter ombord la sin ære i å seile fra oss ut sundet og var rimelig kjepphøye da de passerte. Da vi kom ut i åpent farvann fosset vi forbi i 7,5-8 knop og så de aldri igjen. De ble til slutt en prikk i horisonten utenfor Listafjorden. Morsomt for en gammel mann! Det er ganske langt fra kysten og inn til Flekkefjord så dagens etappe som egentlig var ganske kort tok fort 6-7 timer. Det var ganske deilig å forlate Listafjorden med litt kvapsete sjø og tøffe for motor inn Hidrasundet. Litt Sognefjord-feeling med høye fjell som stuper ned i fjorden.

Nå er Flekkefjord inspisert og stemplet “Nok en idyll”. Veldig koselig by med trange gater og velpleide hvite hus. Det koker ikke akkurat av folk i byen på en søndag kveld, men i morgen blir det nok litt liv i gågata igjen. Det var to cacher i gangavstand fra havna, en på en utsiktsplass over byen (pust & pes) og en ved siden av sykehuset. Vi fant begge og var fornøyd med det.

I morgen fortsetter ferden til Mandal. Det er meldt samme vær i morgen som det har vært i dag, så det betyr seiling og runding av Lindesnes i sol og 6-7 m/s. Herlig!

1. juli 2013

29. juni 2013

29. juni 2013