Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
29. mai 2014

29. mai 2014

Første etappe

Første etappe

Utsikten de neste 5 uker :-)

Utsikten de neste 5 uker :-)

Losbåten på vei ut for å lose en polsk båt

Losbåten på vei ut for å lose en polsk båt

Stjerneglimt i Strømstad

Stjerneglimt i Strømstad

Indre havn i Strømstad

Indre havn i Strømstad

Klovner i kamp

Klovner i kamp

Nye naboer

Nye naboer

Sjørøvere?

Sjørøvere?

Ytterst på den nøgne ø

Ytterst på den nøgne ø

Stille i havna i kveld

Stille i havna i kveld

PANG!!! Derrrrr startet ferien 2014! 5 uker til sjøs kan høres ut som et mareritt for mange, men vi har gledet oss lenge. Junior kjørte oss til båten i går ettermiddag med et halvt flyttelass. Han virket forholdsvis fornøyd i det han kjørte avgårde i fars bil for å være konge i egen lelighet i mange uker. (det jeg ikke har fortalt er at vi plutselig seiler inn til Aker brygge og dukker opp på døren når som helst!)

Jeg utbasunerte kjekt at vi skulle komme oss avgårde i 7 tiden i dag tidlig, men det er noe med sjøluft og en duvende båt…øynene gled sakte opp rundt halv ni, med påfølgende avgang etter dieselfylling litt etter 9.

Vinden var fraværende hele veien til Strømstad, så da ble det motorkjøring. Strømstad er egentlig et oppgulp av harry nordmenn og kyniske kjøpmenn som prøver å skvise ut noen “oljepenger”. REA, Extrapris, Just NU…glem det, prisene er høyere enn i andre butikker. Båtbutikken i havna er et loppemarked med utgåtte varer til dobbelt pris.

Dagens happening i havna var to klovner i kamp med en seilbåt som skulle seiles inn til bryggen. Farten var alt for stor og potensialet for å lage god underholdning var definitivt til stede, men dessverre klarte de å redde båten i land etter en ekstra piruett og 200 i puls. Dro neppe noen damer på den havnemanøveren der, selv om det sikkert var poenget. Mange skuffede tilskuere på restauranten gnagde videre på sine kjøttbullar i en eller annen tvilsom sås.

Det har vært en jevn strøm av folk til havna i kveld, så da vi kom tilbake til båten etter en sykkel-cache tur hadde vi fått en båt på utsiden. Han skal vi vekke i morgen tidlig når vi stikker videre sydover. Hadde jo vært morsomt om øynene gled opp klokken 7 da, for jeg så de stakk inn i Strømstad med tørste tryner.

31. mai 2014

31. mai 2014

18. mai 2014

18. mai 2014