Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
28. juni 2013

28. juni 2013

Lang dag  & natt på sjøen

Lang dag  & natt på sjøen

Fyret ved innseilinge til Skudeneshavn

Fyret ved innseilinge til Skudeneshavn

Skudeneshavn

Skudeneshavn

Innerste bassenget i Skudeneshavn

Innerste bassenget i Skudeneshavn

Ingen plass til Stjerneglimt i Skudeneshavn

Ingen plass til Stjerneglimt i Skudeneshavn

En sel lurer på hvor vi skal

En sel lurer på hvor vi skal

Stille før vinden uler

Stille før vinden uler

Rett etter solnedgang blåser det skikkelig opp

Rett etter solnedgang blåser det skikkelig opp

På vei inn søragabet til Egersund

På vei inn søragabet til Egersund

Rosabloggeren fortsetter:: Etter noen dager i Haugesund sammen med vårt søte lille og svært aktive barnebarn, dro vi av gårde på ettermiddagen for å besøke Skudeneshavn. Lite vind gjorde seilbåten om til motorbåt, så vi tøffet ut til Skudeneshavn i ganske fint vær. 

Skudeneshavn er en perle med veldig få gjesteplasser. Det virker som om distriktets pengesterke folk har slått kloa i mange av eiendommene og klistret “privat” på alle brygger. Det lå like mange Princesser her som i Middagsbukta en fin sommerdag. Vi tok turen helt inn til kroa, men tok en kjapp beslutning om å reise videre. Vi fylte diesel og satte kursen sørover. 

Det er langt til Egersund fra Haugesund (80 nm), men det var brukbart værvarsel så vi tenkte at det kunne være fint med en nattseilas i 5-6 m/s. Turen over Boknafjorden var fin med solnedgang og stille sjø. Det var bare en og annen sel som stakk hodet opp og lurte på hvor vi skulle midt på natten.

Denne gangen stemte værvarselet dårlig og vinden på 5-6 m/s ble skiftet ut med store havdønninger. Bølger på 3-4 meter kom inn skrått bakfra og gjorde det til en slitsom tur med konstant ratting. Autopiloten er gull verdt i de fleste sammenhenger, men den er ikke like god til å ratte i medsjø. Det hadde nok vært mye smartere å gå 7-8 nautiske mil lenger ut å fått med seg den sydlige havstrømmen og sluppet de store bølgene. Det var ganske voldsomt fra lysbøya på Jærens rev og ned til Obrestad fyr. Rett utenfor Eigerøy fyr kokte havet med bølger fra alle retninger, en skikkelig regnskur og soloppgang på samme tid. Man føler at man lever i sånne situasjoner. Det er ganske greit å komme i havn etter 13 timers rorvakt.

Det er deilig å komme tilbake til Egersund og den fine gjestehavna midt i sentrum. Det aller beste er at denne gangen er stanken av fisk helt fraværende. Nå blir det komler, cachejakt og chiller'n et par dager:-)

29. juni 2013

29. juni 2013

24. juni 2013

24. juni 2013