Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg

26. juni 2014

Siste etappe må inn i loggen:
Søndag morgen, eller rettere sagt formiddag, ruslet vi opp til Sports Shoppen i Tanumstrand. Den syklet vi forbi og så at med sine 14000 m2 skulle det være nordens største sportsbutikk. Vi handlet litt klær blant de plagsomme selgerne, men ingen sko ( har kona mange nok? Neppe…)


Det var bare noen få båter igjen i gjestehavnen da vi satte kursen mot Grebbestad og videre ut mot seilbart farvann. Det var fin seilvind fra nordvest på 8-9 m/s, noe som ga 7-8 knops fart til vi kom mellom Koster og Strømstad. Da dreide vinden mer nordlig, så det ble slutt på lakentørkingen. Tre og en halv uke senere og 7 timer etter at vi forlot Tanumstrand, bakket vi inn i båsen vår på Skjæløy.

Så en liten oppsummering:
Danmark er deilig, men hvorfor seile dit? Skjærgård har de ikke, bare lange strender som ser like ut over alt. Fint på Læsø men dit går det ferge hele tiden, det vet vi for vi har husket opp og ned i bølgene etter den utallige ganger. Tror at kombinasjonen bil og feriehus fortsatt er det beste valget for danmarksferien.
Seilopplevelse, terningkast 2 ( får litt for at det alltid blåser)


Hvis jeg skal oppsummere Damark så må det bli: Liberalt, uansvarlig, hyggelige mennesker, brennesle, knott, mygg, øyenstikkere, tullete tallsystem med firs og halve fjerser, billig vin og sprit over alt og billig kjøtt. Et eldorado for deg som liker å gå halvfull i ukesvis og klø deg på alle myggstikkene. Terningkast 3. (Svak 3’er)

Så var det Sverige da. Skjærgården er minst like fin som den norske, virker mer velstelt fra sjøsiden med mange fine hager og nymalte gjerder. Svenskene er litt mer mutte og avholdne, men hyggelige hvis du ikke lar deg skremme av førsteinntrykket.

Men penger da, Søta Bror? Hvorfor skremme bort både egne landsmenn og båtturister med grådighet? Hadde anleggene vært strålende og fantastiske skulle jeg gjerne betalt havneleien med glede, men når det ligner en sliten campingplass fra 70’ tallet, så er det noe som skurrer. 924.- (merkelig sum!?) for å sove i egen båt med en hyssing i en brygge er ikke billig selv om det var for 2 døgn. Tilbudet var plenty fylliker som småsloss, tyrkere som spilte fotball høylydt og ikke minst noen deilige innslag fra Romania. Ikke rart at mange legger seg inntil svaberg i den svenske skjærgården. Det tar vel ikke lang tid før det dukker opp parkometere der også!

Båten og kona har fungert helt perfekt på denne turen også, terningkast 6.

Det er to ferietyper, en deltagerferie og en tilskuerferie. Vi har nå gjort unna deltagerferien hvor du blir glodd på når du kommer inn i havna, i havna og på vei ut av havna. Folk stiller seg opp og glaner på båten og på oss uten hemninger. Til det paret som lurte så inderlig på hva vi spiste til middag i Hamburgsund: DET VAR KYLLINGFILET !!!!!! Vet ikke om glaningen er motivert av et håp om at vi skal drite oss ut ved tillegging eller ved avgang, men noe er det.


Nå er vi over i kategorien tilskuerferie og har tatt turen til Puerto Rico på Gran Canaria. Nå skal vi sette oss på en fortausrestaurant med en kald øl for å glo på alt og alle. Senere tar vi turen ned i havnen for å se om noen kjører i brygga eller går på tryne i sjøen.

God sommer!

1. juli 2014

1. juli 2014

24. juni 2014