Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
21. juni 2014

21. juni 2014

Nok en arkitektonisk syretripp

Nok en arkitektonisk syretripp

Svenske sjørøvere

Svenske sjørøvere

Vakker antikvitet

Vakker antikvitet

Sjekk flagget-frekke faen!

Sjekk flagget-frekke faen!

Marstrand festning

Marstrand festning

Marstrand

Marstrand

Mittsommarafton

Mittsommarafton

Kona i Marstrand

Kona i Marstrand

Innseilingen til Marstrand

Innseilingen til Marstrand

Indre havn i Marstrand

Indre havn i Marstrand

Det ble ikke noe sykkeltur i Stenungsund, men derimot en lang gåtur rundt i området. I Stenungsund har AGA Gas AB et stort produksjonsanlegg som legger beslag på store deler av den nordligste delen av havneområdet. Det smeller og popper rundt omkring og lukter propan og våt Golden Retriever. Ikkje bra, terningkast 2. 

Vi gjorde unna en kjapp shoppingtur på fredag morgen (sko og frozen youghurt), bakket ut fra gjestehavnen, fyllte 50 liter diesel (første gang på turen)  og satte kursen mellom Tjørn og Orust. Det blåste 10-11 m/s med kald vind fra nordvest, så det var en kald fornøyelse. Det er rart med det, men når det er kaldt glemmer kapteinen solkrem og får samme farge på nesen som reinsdyret til julenissen. Vi stampet oss avgårde i 6-7 knops fart mot Smögen for å gå innaskjærs gjennom Sotenkanalen til Hunnebostrand. Vi stoppet her på vei sydover 1. juni, da var det helt dødt og nesten ikke folk i gjestehavnen, nå derimot var det full håll-i-gång med feiring av midtsommarafton og raitatiraitan. Vi så det også når vi seilte gjennom Møllesund at svenskene dekket på langbord, satte på seg fjollete hatter og sang rare drikkeviser. I Hunnebostrand var det fest i flere båthus og det var mange partytelt rundt omkring med full aktivitet.  I båten som lå bak oss var det fullt party med 5 gutter og en forskremt dame fra Gøteborg. De ville gjerne bjuda på nogot at drycka, men nok en gang takket vi nei. De satt og slurpet i seg et eller annet fra en uthulet melon med sugerør, så det er mulig planen deres var at vi også skulle sitte og suge av denne melonen.

Vi brukte svenskenes midtsommarafton til å dytte i oss en knallgod pizza (terningkast 6) og en øl på “Bellas Gästis”, for deretter å gå på cachejakt. Vi besteg det 3 «fjellet» rundt Hunnebostrand og så nok en fantastisk solnedgang. Vi listet oss tilbake til båten, litt smånervøse for å bli overfallt av festkåte svensker, men i nabobåten var det tomt, bare en tom uthulet vannmelon med 6 sugerør rullet frem og tilbake på bordet.

Lørdag morgen tok vi en kjapp tur på Konsum for å kjøpe jordbær og drikke, ruslet tilbake til båten og rakk å se 3-4 fyllesyke tryner fra Gøteborg før vi forlot havnen. Fortsatt blåste det kald vind fra nordvest, så det ble nok en kald dag på sjøen. Vi hadde løse planer om å legge oss i Fjellbacka, men der var det smekkfullt. Vi hadde vel egentlig ikke trua etter å ha møtt en armada av norske båter på vei sydover. Det er tydelig at skolen er slutt og at mange har startet ferien. Etter Fjellbacka er det Tanumstrand og Grebbestad som er neste mulighet. Til vår store overraskelse var det plass i Tanumstrand, så vi la oss på gjestebryggen akkompagnert av et live-band som spilte for 2-300 mennesker som satt på sjøsiden av Tanumstrand Hotel og bøttet i seg drikkevarer. Det med bøtte er ikke helt feil, for ølflaskene ble servert i store plastbøtter med is. Her var det «fist-pumping» og «steking» til musikken for alle penga. Svenskene er ikke så stive som vi nordmenn skal ha det til. Terningkast 4 ½.

Vi plukket frem syklene og satte kursen mot Grebbestad for å plukke noen cacher igjen. Høydepunktet var «Grönemad», et lite tettsted nord for Grebbestad og ikke minst en liten fjelltopp nord for Grebbestad sentrum. Her var det fantastisk utsikt utover skjærgården. Vi  hørte musikk og skrik og skrål fra «rølpe-gjengene" på bryggene i Grebbestad lage ekko mellom fjellene. Etter noen timer på sykkelen var det tilbake til båten for å spise jordbær og drikke Prosecco.

 

I morgen setter vi kursen mot Skjæløy…

23. juni 2014

23. juni 2014

19. juni 2014

19. juni 2014