Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
19. juni 2014

19. juni 2014

Voldsom vind i Ålborg siste dagen

Voldsom vind i Ålborg siste dagen

Endelig en and som ligner på Donald Duck

Endelig en and som ligner på Donald Duck

Luftens rotte

Luftens rotte

Arkitekt på syretripp

Arkitekt på syretripp

Den danske marine i godt driv med ENORME bølger

Den danske marine i godt driv med ENORME bølger

Stjerneglimt i Varberg

Stjerneglimt i Varberg

Stjerneglimt i Gøteborg

Stjerneglimt i Gøteborg

Gjestehavna i Gøteborg

Gjestehavna i Gøteborg

Gøteborg

Gøteborg

“Kärlek och närhet» og «snart kommer Herren».

Det ble en ganske grei shoppingrunde i Gøteborg i går. Må innrømme at klesshopping er noe av det jeg hater mest, på lik linje med arrogante bærumsfolk og Joikaboller, men i går gikk det greit. Selvsagt fordi kona går 2 skritt bak og sier: «den kan du ikke ha», «tror du at du er tenåring fortsatt?», "du kan ikke ha sånne sokker sammen med piratbukse” osv. God hjelp fra en som kan noe om det. Terningkast 6.

Etter shoppingturen ble det retur til båten for lunsj og en øl i solen. På brygga var det satt opp et stort partytelt som var fyllt med masse barn og ungdom som skulle ledes inn på den rette vei av sine håpefulle foreldre. Blir litt usikker på hvem som skal komme? Er det Gud (med stor G) eller er det junior? Og ikke minst: Når kommer han? Det må jo være tidenes lengste og drøyeste forsentkomming? Her blir det ikke bare et kryss i fraværsprotokollen og ferdig med det! Men hvis du tar turen Gud (eller Jesus), så må jeg bare advare om at det er mye å gjøre her. Vi har fucka opp klima, vi har skjevfordelt ressursene og ikke minst så har vi for mange lag i Tippeligaen. I 2008 var det 14 lag, nå er det 16, noe som er 2 lag for mye (VIF og Brann). Fint hvis du starter med disse 3 kjernesakene. Ja, også hadde det vært fint om du kastet Frp ut av regjeringen, de er bare opptatt av Snøscootere og Segways.

På tirsdag kveld tok vi en ny runde rundt i Gøteborg på geocachejakt. Litt pes med sykler midt i byen når man navigerer etter en GPS, så vi tok bena fatt. Gikk en runde rundt i centrum før vi skled innom en thairestaurant for litt mat og øl. På pubben ved siden av var det et svare spetakkel med trommespilling og fotballkamp på tv-skjermen. Brazil spilte mot Mexico (tror jeg) og det engasjerte voldsomt. Hadde jeg stått foran tv-skjermen med en tromme når LSK spilte fotballkamper tror jeg kanskje det største engasjementet hadde kommet fra kona.

Onsdag ble det en kjapp tur for å handle sko, brød og middag til i morgen. På veien til butikken ga vi bort en pose tomflasker til en rom-mann i håp om at han skulle bli i Sverige og ikke komme til Norge. Vet ikke om vi lykkes, men hvis du ser en mann med joggesko, ryggsekk og møkkete klær i Oslo som sitter og tigger med en McDonalds kopp foran seg, så reiste han til Norge allikevel.

Vi forlot gjestehavnen i Gøteborg og satte kursen ned kanalen i 2 knops medstrøm. Ganske mye trafikk på kanalen i dag også. Reisemålet i dag var Marstrand, en ganske kort etappe i forhold til mange av de andre vi har gjort unna. Vinden var 20 grader babord og det blåste 8-10 m/s og da er det bare å glemme seiling. Det ble motor hele veien til Marstrand. Vi bakket inn i en bås ved siden av 6 passive tyskere (IKKE takk for hjelpen) som bare satt og glodde på de som la til for underholdningens skyld. En kjapp rusletur på brygga, litt handling og tilbake for å lage middag. Etter middagen ble det en laaang tur rundt på Marstrandsøya til fots (15 000 skritt). Kjempeflott øy med fine stier rundt i alle retninger (terningkast 5). Leste også hvordan Tordenskjold hadde lurt til seg overtaket av Marstrand festning, bare ved å si at det ville komme 20 000 soldater senere. Makan! De svenskene jeg kjenner er ikke så godtroende, men så har de bodd i Norge en stund da…

I havna var det «fest» i en av båtene. Det er nesten ingenting som er bedre enn å høre teite jenter skriker og skråler «ooh my god» hvert annet minutt sammen med svensk masseprodusert drittmusikk og allsang. Marstrand er et flott sted med mye å se på, men med den vindretningen det var i natt, ble det lite søvn. Båten danset opp og ned og rykket stadig hardt i fortøyningene. Når man er en «på-siden-sover», så var det ubehagelig å våkne hver gang jeg kjørte trynet i lakenet. Så ubehagelig at klokken 07:15 var det fa… meg nok! Jeg krabbet ut av dyna og startet motoren og satt kursen rett ut til havs. Nettilgangen har vært et trist kapittel de siste dagene, så jeg fikk ikke sjekket været før avgang, noe som ofte er litt dumt. Vi ble møtt med store bølger og 15-16 m/s midt i trynet. Liten vits med noen lang havkrysning i dag, så kursen ble raskt endret til innsiden av øya Tjörn og Stenungsund. Vi fant en plass innerst i gjestehavnen og fortøyde lett saltvannsmarinerte.

 

Nå skal det roes litt ned før vi tar en sykkeltur i ettermiddag.

21. juni 2014

21. juni 2014

18. juni 2014