Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
17. mai 2014

17. mai 2014

17. mai tur

17. mai tur

Cachetur

Cachetur

17.mai er vi så glad i….eller er vi det? Stå opp klokken 07:30 for å rekke flaggheising på skolen, høre en kvisete skoleelev stotre gjennom en tale som faren eller moren har skrevet, høre en ordfører eller en rektor lire av seg nasjonalromantisk svada og ikke minst høre et utvannet skolekorps spille Gammel Jegermars så surt at Tine aldri ville klart å matche resultatet.

Nei, det passer ikke oss. Vi satte oss i bilen med retning Skjeløy Brygge fredag etter jobb, eller forresten, jeg skrev jo ikke noe forrige helg, så jeg må jo forte meg å nevne at det ble en tur da, helt alene. Fruen rømte til Trondheim for å besøke datter & familie, jeg benyttet anledningen til å jobbe litt på båten og ta en seiltur. Fin tur på lørdag for å teste ny radar, AIS og kartplotter. Fruen hadde neppe satt pris på turen med lav temperatur og høy kregningsvinkel, men jeg koste meg noen timer. Men så var det fredagen da, laaang kø ut av byen som ble forlenget av et shoppingbesøk i Vestby ( det tar laaaang tid å kjøpe sko!) og ikke minst middag underveis. Vi kom oss ikke avgårde før klokken ble 20:15. 

Vi så for oss et par dager i Tønsberg gjestehavn, noe vi ikke var helt alene om. Havna var stappfull av båter inklusive Kystvakta som hadde tatt 70 meter av bryggeplassen. I tillegg hadde de førtøyd båten med trosser som gikk 30 meter foran båten. Kystvakta: Det blåser sjeldent orkan inne i gjestehavna i Tønsberg!!! (paranoide tomsinger)

Vi snudde i havna og satte kursen ut Tønsbergfjorden noen minutter før midnatt. Det var mildt sagt mørkt så jeg skvatt som en nyrømt asylsøker i det det dukket opp en helt mørklagt båt 7-8 meter foran båten. Jeg hadde sett “noe” på radaren i et par minutter, men ble lurt av ekko fra et sjømerke. Noen minutter senere kom båt nummer 2 ut av mørket helt uten lanterner og lys. Jeg satt lyskasteren på båten og den reagerte med å blinke med lanternene, for så å skru dem av. Dritings? 

Ganske kaldt om natten og ikke mange gjestehavner å velge mellom, så vi la oss på svai i Vrengensundet. Sov mildt sagt lett og skvatt opp hver gang en torsk eller sei dunket bort i skroget. Det var ikke akkurat lett å se hvordan båten lå i forhold til bøyer eller hvor langt det var til land/grunner på alle kanter. Klokken 06:00 startet jeg vinsjen foran for å trekke dreggen opp. Hadde vi valgt et standard 17. mai opplegg kunne vi vel sovet en time lenger, men heller seilklær enn en fjollete bunad.

Det ble en fin tur på tvers av Oslofjorden med bare Color Line som selskap. Vi bakket inn på vår egen båtplass litt etter klokken 8 og sov et par timer ekstra. Dagen i dag har vi benyttet i lysløypa i Rolvsøy litt øst for Fredrikstad. Ble en tur på 10-12 kilometer og 23 cacher. Bare sildring i bekker, fuglekvitter og sus i trærne, ingen grinete unger eller fulle russ.

Om en og en halv uke er det ferie i fem uker :-)

18. mai 2014

18. mai 2014

19. april 2014