Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg

17. april 2014

2014 - Ny sesong, nye muligheter!

Da er det igjen klart for en ny sesong på sjøen. Påsken  har vært planlagt i lang tid som startskuddet for årets båtsesong, men jeg tror jeg skriver lett om Ari Behns “Trist som faen” til Kjetil Dahls “Kaldt som faen”. Vi gjorde første forsøk forrige helg men kom oss aldri ut av havna. Vi tok heller syklene fatt og tråkket rundt i Fredrikstad på jakt etter cacher. På kvelden ble det kino med “The Lunchbox” på lerret. En film jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle se… (terningkast 1, kona: Terningkast 5) Med andre ord en skikkelig jente-film med Indisk feelgood stemning fra start til mål.

Denne uken har jeg spist bananer og klatret i masten. Jeg har skrudd ned gammel radar og montert ny. Her måtte det mange “faen i helvete” til før alt var trukket, testet og skrudd sammen. Var tilsammen 5 ganger i masten for å skru. Kona og junior fikk den tøffe jobben med å vinsje en mann på drøyt 100 kilo opp i masten. Lærdom: Det er ikke meningen å montere en radar på 18 kilo i en mast når du henger i en hyssing 10 meter over dekket. At det blåste 9 m/s gjorde heller ikke timingen særlig god. Belønningen er selvsagt en HD-radar som er smartere enn alle som er med på Paradise Hotel til sammen.

Nå er vi tilbake i båten for å ta en tur i helgen. Værvarselet er bra, selv om temperaturen ikke er all verden. Langfredag er en bra dag å starte, da får vi tid til både en cacherunde på formiddagen og samtidig rikelig med tid til å seile på ettermiddagen. Turen går nok innover i fjorden denne gang.

Ingen kan kalle båtfolk for noe annet enn optimister!

18. april 2014

18. april 2014

10. september 2013

10. september 2013