Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
10. september 2013

10. september 2013

Havna i Holmestrand

Havna i Holmestrand

Den nye gjestehavna

Den nye gjestehavna

Ivrige fiskere

Ivrige fiskere

Stjerneglimt i Holmestrand

Stjerneglimt i Holmestrand

Skulpturen "Nysgjerrig"

Skulpturen "Nysgjerrig"

Kveldsstemning

Kveldsstemning

Fint og stille i gjestehavna

Fint og stille i gjestehavna

Klare planer om en tur til Koster denne helgen ble brått til noe helt annet. Da vi kom til Skjæløy på fredag blåste det fin seilvind rett fra syd. Forrige helg ble det motorkjøring hele helgen, så nå var vi hypp på litt seiling. Planene ble raskt endret og kursen ble satt mot Horten. Byen kan vel neppe kalles en verdensmetropol, men vi har mange cacher der som venter på å bli plukket.

Etter en flott seilas over fjorden skled vi mellom to terrorister (les: Bastøferger) og inn i gjestehavna som ligger rett ved anløpet i Horten. Ganske mange båter i havna og som vanlig kunne Narvestad hatt hendene fulle med å stable om båter som ikke skjønner at bøyene er til for å brukes slik at flere får plass. Strømopplegget i havna er modent for revisjon, for å si det mildt, så etter å ha kikket litt dumt på alle som lå hulter til bulter, puttet vi fenderne ned i lasterommet og satte kursen mot Holmestrand.

I serien “byer jeg gjerne kjører forbi” er Holmestrand ganske høyt på listen. Men ikke nå lenger! Her har det skjedd en stille revolusjon på bryggekanten. Gjestebryggene har blitt rustet opp og forlenget langs hele sjøsiden, og det er vann og strøm i bøtter og watt. Det blir ikke noen ordentlig by uten en skulptur til et par millioner, så kjekke gutter i Rotary har samlet inn penger til statuen “Nysgjerrig”. Den speidende dama som står med ryggen mot sjøen(!) har blitt plassert på en “kjølstokk” av granitt ganske så sentralt i bryggeområdet. Skulpturen er laget i stål, men den burde vel egentlig vært laget i aluminium når den står i aluminiumsgrytebyen Holmestrand, et steinkast fra aluminiumsmuseet? Samme det, dama var fin hun!

Lørdag morgen våknet vi nok en gang til sol og varme. Vi chilla'n noen timer i båten mens vi hørte på podcaster av Radioresepsjonen. Grinebiteren i nabobåten ristet på hodet over Tore Sagens hissige utbrudd, men sa ikke noe. På ettermiddagen ble det cachejakt på sykkel i området rundt Holmestrand. Vi fant 11 cacher og syklet 5-6 mil. Kjempefin tur som avslørte at Holmestrand rett og slett er et fint sted.

Søndag satte vi kursen hjemover igjen i sol og vindstille. Forsøkte å seile litt utenfor Horten, men med 0,6 knop fart ville det tatt 2-3 uker å komme til Skjæløy, så vi putret sakte hjem for motor. Nok en fin helg er herved loggført!

17. april 2014

1. september 2013