Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
10. juni 2014

10. juni 2014

             Dagens reiserute

             Dagens reiserute

En kveldstur i Hals havn

En kveldstur i Hals havn

Stjerneglimt i Hals havn

Stjerneglimt i Hals havn

Natt i Hals

Natt i Hals

Stygt men lurt

Stygt men lurt

Gjør porten høy gjør porten vid for her kommer en med dårlig tid

Gjør porten høy gjør porten vid for her kommer en med dårlig tid

Togbrue i Ålborg

Togbrue i Ålborg

Skudehavnen i Ålborg

Skudehavnen i Ålborg

Kort vei til restauranten

Kort vei til restauranten

Lenger unna Mercedes er det ikke mulig å komme

Lenger unna Mercedes er det ikke mulig å komme

Her kommer en liten oppdatering igjen. Mandag morgen, etter frokost bestående av et glass vann (5:2), kastet vi fortøyningene (hadde vi gjort det i hver havn hadde det blitt dyrt!) og forlot Sæby. Jazz-folka hadde stumpet jointen og ryddet bort partyteltet og all søpla etter “festivalen”. Hvor mange må komme for at det skal kalles en festival ? 10, 100 eller 1000? Ikke vet jeg, men at det var under 100 er helt sikkert. Vårt bidrag i festivalkassen var kr. 0.-. De som arrangerte elendigheten satt vel bare igjen med T-skjorta de fikk utdelt påtrykt: Sæby Jazz festival “Jazz og fisk!” 2014. Hvilken verdi den T-skjorta har i ettertid er noe uklart. Og hvor var fisken? Så ikke en eneste fersk fisk, bare mange slappe dansker.

Vi satt seil rett utenfor Sæby og hadde en veldig fin dag på sjøen. Fin seilvind og 4-5 knop i 8 timer i et strekk. Ble mange timer i solen med Jo Nesbø og en kikk opp en gang i blant for å se om vi traff noe. Det gjorde vi ikke.

Sånn litt ut på kvelden gled vi inn i Hals havn for å se at det var helt fullt. Det var ikke helt det vi hadde håpet på og ble egentlig litt overrasket over alle gjestebåtene. Vi tuslet ut av havnen igjen og kikket litt i havneguidene for alternativer, de var det ikke mange av. Hun som har rang over kapteinen ombord (matrosen) ga ordre om en ny tur inn i havnen for å sjekke om vi kunne skvise oss inn et eller annet sted. På vei inn stakk det et hode opp av en tysk båt, jeg skvatt litt for det så ut som en snakkende bratwürst, men han ropte på en slags engelsk, som jeg har hørt i noen dårlige krigsfilmer, at vi kunne legge oss på fiskebryggen. Vi takket på perfekt Cambridge engelsk og la oss foran en fiskebåt… Det ble en liten tur rundt i Hals for å se på byen og ikke minst på solnedgangen. Plukket også et par geocacher. Jeg trodde at noe av poenget med alle propellene som står over alt er at strømmen skulle være billig i Danmark, men her sitter danskene i stummende mørke og ser på TV mens ansiktene deres skifter farge i takt med fjernsynsbildene. Rare greier.

I dag etter frokost kastet vi igjen fortøyningene og satte kursen inn Limfjorden mot Ålborg. Tyskeren med bratwürst-fjeset hadde tatt sin lille båt og seilt nordover, vi seilte rett vest. Limfjorden er lang og det er ganske grunt hele veien. Det er muddret en 10 meter bred stripe hvor det er 10 meter dypt, mens det på hver side av stripen er  typisk 4-6 meter dypt. Vanligvis stiger pulsen til 180 når ekkoloddet viser 4 meter, men her er det bare å bli vant med det. Langs Jylland fra Sæby til Hals var det sjeldent dypere enn 10 meter noe sted.

Vi hadde fin seilvind i dag også, så sammen med 1 knops medstrøm hadde vi god fart hele veien til Ålborg. Vår Herre var med oss og sørget for at vindretningen dreide i takt med svingene i kanalen. Takk til han! (terningkast 6)

Det er 2 broer som skal passeres før man kommer til Vestre Havn og Skudehavnen. Først en bilbro, så en togbro. På den første broen sto det 17:00 (gudskjelov ingen tres eller fjers) en rask titt på klokken viste at vi måtte vente 30 minutter på broåpning. Det blåste ganske kraftig så vi virret rundt i havnebassenget sammen med en annen dansk båt. Etter 32 minutter begynte det å blinke på broen og den endeløse virringen gikk over i veddeløp. Dansken vant og passerte under både bilbroen og togbroen først. Noen gleder kan vi vel gi danskene.

I Skudehavnen var det ledige plasser så vi putret inn for å kikke. Havnen så ut som et tilholdssted for Frp'ere, narkomane og prostituerte, så vi snudde rundt og forlot dette ukristelige sted (det var ikke strøm der heller)

I nabohavnen derimot, Vestre Bådehavn, var det plass heeelt innerst ved siden av restauranten. Plenty av muligheter til å drite seg ut når vi skulle mellom båter og påler for å legge til, men det gikk bra. Vi knyttet litt hyssing i land og gikk 4 meter til siden og satte oss ned for å spise middag.

-“Dere må spise"Danmarks beste biffsandwich”, sa den rødhårete servitrisen med de skjeve tennene.

Hun påsto at det ikke var dem selv som hadde kåret biffsandwich'en til Danmarks beste, men vi er ikke helt sikre. Samma det, maten var helt grei, særlig sammen med et lite glass øl (0,75 l). Etter maten ble det en gåtur rundt i Ålborg for å riste og tromle biffsanwichen litt i magen og samtidig plukke med oss noen cacher. 3 cacher og 10475 skritt. Ikke dårlig avslutning på kvelden det.

I morgen blir vi her for å bli litt kjent i byen. Blir nok sykling det meste av dagen:-)

12. juni 2014

12. juni 2014

8. juni 2014

8. juni 2014