Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
1. juli 2013

1. juli 2013

Ganske kort etappe i dag

Ganske kort etappe i dag

Gjestehavna i Farsund

Gjestehavna i Farsund

Farsund

Farsund

Det ble ikke Mandal i dag. Mye vind og voldsomme bølger utenfor Lista gjorde at vi stakk inn til Farsund. Det er ikke uten grunn at losboka advarer mot farlige bølger utenfor Lista. Bølgene bare stiger opp av havet og blir fort 3-4 meter høye på enkelte steder. Ganske ubehagelig når det er moderat vind og lite støtte i seilene. Det er mange andre seilere som har søkt “nødhavn” her i løpet av dagen og mange båter ligger utenpå hverandre. Vi fikk plass nesten helt ytterst på brygga hvor det bare er 220 cm dypt. Båten vår stikker 213 så det gikk med et nødskrik.

Vi tok en liten gåtur i Farsund i kveld og konkluderte med at byen er ganske “sliten”. Mange butikklokaler er tomme og mye er til salgs. Men noen fine bygninger og steder stikker seg ut, sånn som biblioteket, Rederiet hotell og området rundt gjestehavnen. 

Båtmagasinet kåret Farsund gjestehavn til norges beste både i 2011 og 2012, men det spørs hvordan det går i år når gratis havneavgift, avis og rundstykker er historie.

I morgen er jeg nesten overbevist om at vi runder Lindesnes og fortøyer i Mandal.

2. juli 2013

2. juli 2013

1. juli 2013