Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
20. juni 2013

20. juni 2013

Farsund-her klorer bygningene seg fast som i et fugleberg

Farsund-her klorer bygningene seg fast som i et fugleberg

Farsund-indre havnebasseng

Farsund-indre havnebasseng

Gjestebrygga i Farsund

Gjestebrygga i Farsund

Stjerneglimt i Egersund

Stjerneglimt i Egersund

Egersund er en koslig og sjarmerende by

Egersund er en koslig og sjarmerende by

Varbergtoppen med høy puls-bratt!

Varbergtoppen med høy puls-bratt!

Mot Nordagapet

Mot Nordagapet

Seilasen fra Farsund til Egersund

Seilasen fra Farsund til Egersund

Farsund er egentlig et stort gjesp. En lang brygge, et fugleberg med hvite hus og noen butikker spredt rundt om kring. I fjor ble gjestehavnen kåret til Norges beste fordi det var gratis, du fikk dagens avis og 3 rundstykker levert hver morgen. Denne ordningen opphørte 1. juni i år. Like greit. Farsund ble unnagjort på 15 minutter etter at det sluttet å regne. Det var med andre ord intet blivende sted og det motiverte oss til å kaste oss på en ny nattseilas. Klokken 21:15 dro vi fra Farsund med Egersund som mål.  Den første timen gikk det greit med opphold og brukbar sikt, men litt småregn gjorde det etter hvert til en ganske våt og kald opplevelse.  Litt før midnatt kom tåka sigende og sikten ble redusert til 40-50 meter. Stjerneglimt har en 24 mils radar i masten som er helt uvurderlig i sånne situasjoner. Det var mange fiskebåter som svirret rundt i Listafjorden så jeg måtte stadig legge om kursen. Det er ikke godt å vite om de trekker en ringnot, driver med snurp, varp, lurk, oter, dorg, dvask, snor eller noe annet, så det beste er å holde god avstand. Rundt klokken 03:45 skled vi inn Søragabet og inn mot Egersund. Det var helt stille og bygningene på brygga speilet seg i vannskorpen. Vakkert!. Vi fant en fin plass i gjestehavnen, fortøyde og stupte i seng.

Det lukter fisk i hele Egersund på samme måte som  det lukter cellulose fra M.Peterson & Søn i hele Moss. Det er kanskje ikke så rart siden Egersund er en av Norges største fiskerihavner, men det er et lite sjarmerende trekk ved byen.

Det bor drøyt 10 000 mennesker i Egersund, som forøvrig fremstår som en veldig koselig by med mange severdigheter.  Vi syklet rundt i byen og kavet oss opp på Varbergtoppen med fantastisk utsikt i alle retninger. Det ble til sammen 7 cacher før vi returnerte til båten i kveld.

I morgen er vi litt usikre på hva vi gjør. Tekstvarselet sier stiv kuling, timevarselet sier 4-5 m/s…

21. juni 2013

21. juni 2013

19. juni 2013

19. juni 2013