Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
19. juni 2013

19. juni 2013

Stjerneglimt i mandal

Stjerneglimt i mandal

En lakserogn skaper fort litt diskusjon

En lakserogn skaper fort litt diskusjon

Vi synes den er litt kul

Vi synes den er litt kul

Turveien fra Mandal sentrum til Sjøstranda

Turveien fra Mandal sentrum til Sjøstranda

Et rådyr løp rett foran oss

Et rådyr løp rett foran oss

Båtgarasjer-men hva gjør de med masten?

Båtgarasjer-men hva gjør de med masten?

Sjøstranda

Sjøstranda

Gi meg en god grunn til å heise en jolle opp i masten!?

Gi meg en god grunn til å heise en jolle opp i masten!?

Nattseilasen begynner...

Nattseilasen begynner...

...og fortsetter

...og fortsetter

Dagen i Mandal benyttet vi først til litt nødvendig shopping: Ferske reker, sko og solbriller (ikke les dette som en oppskrift, sko og solbriller passer ikke på tallerkenen sammen med reker!) Vi plukket igjen frem syklene og tok en tur over den nye brua til kulturhuset. Foran kulturhuset ligger det en stor lakserogn og flyter. Den har skapt mye engasjement i Mandal, hvor kunstneren Maria Koolen Hellmin har fått mye kritikk. Vi synes den var ganske kul da…(men er det kunst?)

Etter litt vimsing rundt omkring etter cacher tok vi turen bort til Sjøstranda og kikket. Fint & folketomt i dag. Kanskje ikke så rart, vannet utenfor Mandal (riktignok et par nautiske mil ut) holdt 11,6 grader. 

Vi kastet oss på syklene igjen og tråkket inn i Naturparken Furulunden. Utrolig virvar av stier i alle retninger i en veldig flott og velpleid skog. Mandalitter er bortskjemte som har et slikt område så nær sentrum.

Etter sykkelturen ble det reker og en øl ute i cockpiten. Jeg skriver en øl fordi vi etter maten startet nattseilas mot Farsund. Det har vært mye vind på dagtid de siste dagene, så vi bestemte oss for at vi skulle seile rundt Lindesnes om natten. Vi tøffet avgårde etter å ha fylt drivstoff klokken 22:45 og opplevde det siste kvarteret av “blåtimen”. Ganske bra sikt fram til midnatt med måneskinn og litt lysrefleksjoner fra de øverste solbelyste skyene. Klokken 00:15 derimot ble det ganske mørkt. Den største faren ved nattseilas er fiskeredskaper som ligger i sjøen og flytende store gjenstander. Det dukket riktignok opp noen garnblåser ut av mørket foran båten, men ellers var det hele udramatisk. Litt magisk å runde Lindesnes i helt blikkstille vær med Lindesnes sin rundtlysende lysstråle sveipende over oss. Klokken 03:00 tøffet vi inn til Farsund gjestehavn, noe trøtte og slitne.

Neste etappe går til Egersund. Da skal vi runde Lista og Listafjorden som er kjent for å være ganske heftig i dårlig vær. Vi tar en vurdering i kveld på når vi drar videre. Akkurat nå er det litt regn i Farsund, men i følge Yr skal det bli opphold og til og med sol i ettermiddag:-)

20. juni 2013

20. juni 2013

17. juni 2013

17. juni 2013