Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
17. juni 2013

17. juni 2013

Dagens seilas

Dagens seilas

Oksøy fyr

Oksøy fyr

Ny-Hellesund

Ny-Hellesund

Verftet restaurant, drevet av Bølgen & Moi

Verftet restaurant, drevet av Bølgen & Moi

Sjønære hytter...

Sjønære hytter...

Innseiling mot Mandal

Innseiling mot Mandal

Stjerneglimt i Mandal gjestehavn

Stjerneglimt i Mandal gjestehavn

Den rolige turen i fønvind og 19 grader ble alt annet. På vei ut fra Kristiansand ble vi møtt av kald vestavind som stadig økte i takt med bølgehøyden. Et par nautiske mil sydvest for Oksøy fyr var det nok. Vi hadde rullet inn seilene så vi bare hadde en flik ute av storseil og genova, men alikevel fosset vi frem i 6-7 knop. Bølgene var 3-3,5 meter og det begynte å minne lite om ferieseiling. Vi rullet inn resten av seilene og startet Yanmaren og tøffet inn mot kysten igjen. En av dagens mål var Ny-Hellesund med restaurantbesøk. Vi forsøkte oss inn fra øst, men en strømkabel hang 12 meter over sundet, så vi måtte ta turen rundt øya. Restauranten til Bølgen & Moi, “Verftet” er kun åpen etter avtale frem til sesongen starter for alvor litt senere i juni, så det ble Safarikjeks i steden. 

Vinden økte jevnt og trutt hele ettermiddagen og endte med stiv kuling rett før vi smatt inn til Mandal. Ganske slitsom dag på sjøen.

Vel i havn ruslet vi bort på kaien til restauranten “Marna” og spiste middag og tok et par CB pils. Rasket med oss en cach på veien tilbake til båten.

I morgen blir det sykkeltur rundt i området for å bli litt bedre kjent. Vi har vært her et par ganger før, men aldri mer enn i noen timer.

Neste etappe går til Farsund. Vi ligger nok å venter på været her i Mandal for å slippe en lang og slitsom seilas rundt Lindesnes. Losboka sier:

Område 23 (57°00’N 06°00’E - 58°00’N 08°00’E)
Dette er et større område i NW-lige Skagerrak mot sørkysten av Norge.

Dypet er stort sett mindre enn 100 m bortsett fra i Norskerenna.
Den vestgående kyststrømmen dominerer strømbildet. Med bølger fra SW oppstår flere refraksjonssentra utenfor kysten (over Norskerenna) og i tillegg oppstår refleksjoner fra den bratte bunnen nær land, spesielt ved Lista. Vekselvirkningen mellom bølger og strøm kan føre til brytende bølger. 

I kortversjon betyr det at det ikke er noen god ide å ta turen hvis det blåser kuling eller mer.

19. juni 2013

19. juni 2013

16. juni 2013

16. juni 2013