Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
15. juni 2013

15. juni 2013

Torungen fyr

Torungen fyr

Lekkert...

Lekkert...

5 knop? Pøh!

5 knop? Pøh!

Preben i Blindleia: Morn du!

Preben i Blindleia: Morn du!

Klemt mellom Bastian Scweinsteiger og Harry Klein i Kristiansand

Klemt mellom Bastian Scweinsteiger og Harry Klein i Kristiansand

Dagens seilas

Dagens seilas

Vi fulgte planen og endte opp i Kristiansand i dag. Det var helt vindstille da vi tøffet ut fjorden og ut forbi Torungen fyr. Ganske mye dønninger etter de siste dagers kuling, men ikke veldig plagsomt. Det er folk som betaler masse penger på Tusenfryd for å oppleve det samme. Vi freste innom Blindleia for å sjekke om pappaguttene hadde kommet, men det er nok litt tidlig enda. Traff bare et par vanlig ignorante Bærumsgutter som ikke skjønner hva maks 5 knop betyr.

Etter runden innom Blindleia ble vi møtt av regn og mer vind, mye mer vind. Det blåste 12-13 m/s den siste timen før vi kunne smette innenfor Østre- og Vestre Randøya. I Vrånes  bukta ligger den gamle hurtigrutebåten Ragnvald Jarl som NRK skal bruke i sine flytende Sommeråpent program. Båten har skiftet navn til “Sjøkurs” og fått NRK logoer over alt. Blir sikkert en OK vri i forhold til tidligere sesonger.

Vi fant en ok plass i gjestehavnen og fikk lagt båten mellom to tyske båter.  Etter en litt småkald tur (hvor blir det av sommeren?) gikk vi inn i byen og sjekket hvor Tripadvisor ville sende oss. Det ble en tur til Gastropuben Kick hvor det ble mat og øl. Veldig bra mat faktisk og ikke minst en kald Guinness.  I morgen er planene litt uklare, men vi blir nok her i Kristiansand en dag eller to.

16. juni 2013

16. juni 2013

14. juni 2013

14. juni 2013