Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
9. mai 2013

9. mai 2013

Nord-Koster

Nord-Koster

Nye el-sykler

Nye el-sykler

Endelig noen fridager og båttur igjen. Planen har lenge vært at denne langhelgen skulle vi dra til Koster. Reiste til Skjæløy etter jobben i går og hadde en bestemte plan om å dra avgårde med det samme. En raskt sjekk på Yr sine radarbilder viste mye nedbør utover kvelden. Vi droppet den raske avgangen og overnattet i båten til i dag. Værmeldingen var brukbar, selv om det ikke var seilbart. Det ble motorkjøring i tett tåke med lett vind fra syd-vest. Det spratt fram en og annen båt ut av tåkehavet, men med radaren på så hadde vi god kontroll. Vindretningen dreide litt mer mot vest utenfor Hvaler, så da ble jerngenoan (les:Yanmaren) erstattet med store hvite laken. Etter noen veldig få minutter dreide vinden igjen rett i mot, så seil ble rullet inn (sukk).

4 timer etter avgangen fra Skjeløy skled vi inn i Kostersundet. I kikkerten så det smekkfullt ut, men i det vi nærmet oss brygga gikk en annen båt ut. Vi smatt inn og fikk en fin longside plass

Tidligere denne uken kjøpte vi oss sammenleggbare el-sykler og nå var tiden kommet til en rundtur på Nord-Koster. Ganske greit å komme seg rundt uten alt for mye strev. Latskap? Ja litt, men fantastisk deilig. Tok i samme slengen en Geocach  på toppen av øya.

I morgen er planen å ta kabelfergen over til Syd-koster og “sykle” rundt øya. Syd-Koster er litt større enn Nord-Koster og har litt mer av butikker og restauranter. Første fergeavgang er klokken 11, så da er vi klare!

10. mai 2013

10. mai 2013

27. april 2013

27. april 2013