Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
9. juni 2013

9. juni 2013

Dagens seilas

Dagens seilas

Stavern før avreise

Stavern før avreise

Kommentar overflødig...men, er det ikke en dame???

Kommentar overflødig...men, er det ikke en dame???

Flott vær i dag også!

Ikke overraskende var det litt mindre fart i våre båtnaboer i dag formiddag.  Det stakk et par trøtte tryner opp av kalesjen og myste mot solen, men ansiktsutrykkene lyste hodepine og langt fremskreden fyllesyke.

Vi dro frem syklene og konstaterte at en av dem hadde flatt fordekk, så vi startet sykkelturen med å trille avgårde til nærmeste bensinstasjon. I det vi stod og bannet over at vi ikke fikk luft i hjulet, smalt det bak oss. En dame (veldig rart at det var en dame…NOT) forsøkte å klatre over en 30 cm høy kant med sin lille Suzuki slik at bilen ble hengende på kanten med det ene bakhjulet i luften. Etter 20 minutter fikk vi (2-3 mannfolk) bygget opp rundt bilen med paller slik at vi fikk den uskadd ned igjen. Alltid kult å være forståelsesfull og hjelpsom når andre driter seg ut!

Drama nummer 2 i dag utspilte seg i havna. En fersk (?) seiler heiste seil i den innerste delen av gjestehavnen og skulle kanskje imponere noen ved å ikke starte motoren. Resultatet var imidlertid ganske talentløst og endte i 2 piruetter og sin kjære kone på hue ut i sjøen. Hvorfor filmet jeg ikke dette!!! Uansett så fikk kona hans seg et bad i 15,6 grader og sikkert en god grunn til å starte en lang diskusjon om båtlivets gleder. Skal sjekke om båten ligger til salgs på Finn i morgen.

Vi fikk oss en liten sykkeltur, men det er et eller annet galt med ventilen på forhjulet på den ene sykkelen, så vi byttet ut sykkel med sko. Fant fire cacher rundt omkring i Stavern, spiste en mindre god fish & chips og forlot Stavern klokken 15:30. Flott vær med lite vind gjorde at vi bare skled av gårde i 2-3 knop. Deilig!

Etter ca 6 timer klappet vi til kai i Kragerø. Her blir vi helt sikkert 2 netter.

Som tracket vårt viser forsøkte jeg en litt annen innseiling til Kragerø enn den oppmerkede fergetraseen. Det resulterte i full stopp ved et luftspenn som så farlig lavt ut. Det hadde ikke blitt så veldig populært å kutte strømledningen til en av øyene i skjærgården, så vi snudde og tok en annen vei.

10. juni 2013

10. juni 2013

8. juni 2013

8. juni 2013