Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
8. juni 2013

8. juni 2013

Stavern gjestehavn

Stavern gjestehavn

På dag 1 av ferien ble det en ganske lang seilas. Loggen viser 42 nm etter litt ugunstig vindretning ved Færder. Her måtte vi krysse et par ganger for å komme høyt nok i forhold til vinden videre. Seilte et stykke vestover etter færder, men etterhvert dreide vinden rett i mot, så da ble det motor. Ganske mye bølger i forhold til en beskjeden vind på 7-10 m/s. 

Deilig å komme til en rolig havn, særlig for fruen som burde tatt Postafen før avreise. Fikk en helt grei plass alene på en av de ytterste bryggene. På andre siden av bryggen ligger det 4 båter som har tatt den lange turen fra Larvik til Stavern (20 minutter?) . De spiller gitar, skjønt spiller….,det er vel nærmest ujevn rasping med en ukontrollerbar hånd, grunnet et noe høyt inntak av brennevin. Men for all del, det er blide og hyggelige folk som gjerne vil ha oss med på litt bryggefyll. Vi har så langt takket høflig nei… To av damene har veldig lyst til å se hvordan båten vår ser ut under dekk, så vi får se om det skjer. Største problemet vil sikkert bli å få damene ut igjen.

Ikke umulig at vi blir her i morgen for å sykle & cache. Havneverten (av den blide sorten) skravlet uhemmet om alle tilbudene i Stavern, men vi festet oss mest ved “kyststien” som går fra Stavern mot Nevlunghavn. Blir nok en tur dit i morgen. Feriefølelsen er på vei!

9. juni 2013

9. juni 2013

7. juni 2013

7. juni 2013