Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
26. mai 2013

26. mai 2013

Septikbrygga i Tønsberg

Septikbrygga i Tønsberg

Tønsberg er en fin sommerby særlig når værgudene er i knallform. Vi kom fra Østre Bolærne på lørdag formiddag og fikk en fin plass innerst på “septik-brygga”. Det høres ikke så veldig flott ut men det er en av de roligste bryggene i havna og tømmeanlegget var ikke i bruk denne helgen (puh…). Det lå to store Princesser der på 48 og 50 fot, så da vi la oss på motsatt side var brygga full.

Vi gikk en tur mot sentrum og fant et par plasser på en av bryggas mange restauranter. Utrolig godt hvor det smaker med kald øl og “servert mat”! Det blir aldri feil.

Kveldsturen foregikk på  sykkel hvor målet var å finne noen geocacher. Vi fant 4 men snakker ikke om de 3 vi ikke fant…(de var sikkert fjernet!)

Vi forlater Tønsberg og seiler på innsiden av Nøtterøy og Tjøme

Vi forlater Tønsberg og seiler på innsiden av Nøtterøy og Tjøme

Ikke så veldig dramatisk, men denne båten har ligget på grunn her siden 1925. Kapteinen på “Sylvester” fikk 5000 kroner i bot for å feilnavigere, noe som var en ganske betydelig pengesum den gangen. Båten er forøvrig bygget i betong og har holdt utrolig godt etter snart 90 år i vær & vind.

Færder fyr

Færder fyr

Søndag klokken 11:30 skled vi ut fjorden og “glemte” å ta av til babord inn Vrengensundet. Det ble en fin seilas ut til Verdens ende og videre ut til Færder fyr. Vi rundet fyret, som forøvrig er Norges høyeste støpejernsfyr (43 meter høyt) og satte kursen nordover igjen.

7-8 m/s og 5.5-6 knops fart hele veien til vi kom nord for Rauer og kunne starte motoren og putre inn til hjemmehavna. En bra helg!

4. juni 2013

4. juni 2013

25. mai 2013

25. mai 2013