Hei!

Instabook er en privat reise/tur-blogg med innsynsrett for alle! Her er det garantert muligheter til å bli fornærmet over karakteristikker av folk, steder og ikke minst lokale spesialiteter.

1.jpg
21. september 2012

21. september 2012

Yr skremte oss opp i dag med melding om nedbør og økende vind utover ettermiddagen. Vi tok av gårde litt etter klokken 9 fra Lillesand i sol og vind på 3-4 ms. Ikke helt hva Yr lovte, men når det er til vår fordel kan vi helt klart tilgi litt overdrevne varsler. Vi har en dieseltank ombord på 250 liter og en Yanmar motor på 54 hk som ikke bruker mye drivstoff, men for sikkerhetsskyld stakk vi innom Grimstad for å fylle tanken.

Dieselfylling i Grimstad

Dieselfylling i Grimstad

Etter dieselfyllingen i Grimstad tok vi avgårde mot Arendal. Vinden som Yr meldte kom sakte men sikkert utover dagen. Litt før Arendal hadde vi snaut 10 m/s midt i tryne, så i dag ble det motor hele dagen. Handling av skikkelig seiltøy på messen i Sandvika var dyrt men veldig lurt. Vi fryser ikke og koser oss med frisk sjøluft på 10-12 grader. Sjøtemperaturen ligger ganske konstant på 14 grader. Båten har fin marsfart på 7 knop så de 22 nm gjorde vi unna på drøyt 3,5 timer. Vi blir i Arendal et par dager for å kulen litt ned, men også for å vente på at den varslede stive kulingen ved Jomfruland skal gi seg. I dag tok vi bussen til Stoa hvor Maritim har sin sjappe sammen med alle de andre store kjedene. “Fenderstep” ble innkjøpt (Google det hvis du ikke vet hva det er) for å gjøre adkomsten fra de lave bryggene enklere. Vi snakker tross alt om et slagskip av en seilbåt;-)

Arendal

Arendal

Vi har fortsatt en uke igjen av ferien, så det er ikke noe stress. Vi får sjekke ut rutebilstasjonen, Pollen og hva som går på kino i byen. 

22. september 2012

22. september 2012

20. september 2012

20. september 2012