16. mars 2012

Kanskje greit å starte med et kurs?

Tackline, bomnedhal, le, lo, bras, akterlik, checkstay, code zero seil, broach…

Bruker litt surfe-tid på seilkurs for tiden.

Det er mange aktører som forsøker å tjene litt penger på båten sin med mer eller mindre seriøse opplegg. Det er ikke sikkert man lærer all verden av en forkjøpt seiler  som i desperasjon snekrer sammen et sammensurium av et pensum. Det deles ut diplomer med mange rare titler som er lite verdt i etterkant. Kommer du til seilbåtutleieren i Hellas med et diplom med tittelen “Framifrå sjøkar” er det stor sannsynlighet for at ferien må tilbringes godt fortøyd til brygga. Men kanskje det er det beste for alle?

Målet blir å finne et seriøst opplegg hvor seiling og sikkerhet står i fokus.

KNS har et opplegg med 5 døgn i en Bavaria 37 som kanskje duger, men er litt usikker på om jeg orker 5 tette døgn med rare menneskedyr ;-). Litt i tenkeboksen der kjenner jeg…